Afbeelding

Maatregelen artsen, tandartsen en gemeentelijke dienstverlening

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Huisartsen Eerbeek gaan over naar crisiszorg

Vanwege de Corona virus epidemie gaan de huisartenpraktijk in Eerbeek over op het leveren van "crisiszorg". Dat betekent dat alle bezoeken aan de huisartsenpraktijk die niet echt dringend zijn, worden uitgesteld. Bovendien is 1 praktijk in Eerbeek aangewezen als Corona virus praktijk. Patiënten met luchtwegklachten die mogelijk met Corona te maken hebben, én waarbij een noodzaak tot beoordeling door een huisarts bestaat, moeten zich melden bij dokter Maas en dokter te Braak, Tullekenweg 14. Patiënten worden verzocht altijd eerst met de eigen huisartsenpraktijk te bellen. 

Alle patiënten binnen Eerbeek met andere klachten, die een huisarts nodig hebben, worden in de praktijken van dokter Bouman en dokter Korpershoek beoordeeld.

Waar mogelijk zullen afspraken of contacten telefonisch of met behulp van een video consult gedaan. De huisartsenpost hanteert dezelfde strikte normen. Altijd geldt: eerst bellen, niet zomaar langskomen!

Tandartsenpraktijk Loenenseweg: alleen acute zorg

De Tandartsenpraktijk Loenenseweg is alleen nog open voor acute zorg. Alle reguliere afspraken worden uitgesteld tot tenminste 6 april 2020. Patiënten die acute zorg nodig hebben (zoals bijvoorbeeld na een ongeval, bij heftige pijn of ontstekingen), kunnen van maandag tot en met vrijdag na telefonisch contact terecht van 08:15 tot 11:00. Buiten deze openingstijden is de praktijk in absolute noodgevallen telefonisch bereikbaar op: 06-13903924

Patiënten die voor de komende 3 weken een niet spoed afspraak gepland hadden, zullen de komende dagen nog apart gecontacteerd worden. De praktijk zal afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie vanuit de praktijk contact met deze patiënten opnemen om een nieuwe afspraak te maken in ieder geval na 6 april 2020. U kunt altijd de praktijk bellen voor verdere informatie op 0313 659459

Huisartsenpraktijk de Zegerij past regels aan

Bij Huisartsenpraktijk de Zegerij geldt tot 6 april het volgende:

Alle niet spoedeisende zorg wordt uitgesteld. Er is geen inloopspreekuur. Voor overleg moet worden gebeld. De wachtkamer wordt gesloten en patiënten moeten buiten in de frisse lucht wachten op hun afspraak. Zorg wordt zoveel mogelijk geleverd per telefoon

De normale spoedzorg wordt gescheiden van de zorg voor mensen met verdenking op coronavirus. De patiënten met verdenking op corona virus worden op een speciaal spreekuur gezien en komen de praktijk binnen via de achterdeur. (Locatie Zegerijstraat 10) De spoedzorg zonder verdenking coronavirus wordt zoveel mogelijk georganiseerd in de kliniek, locatie Marktplein 11.
Patiënten met een probleem dat acute zorg nodig heeft (Corona virus of acute zorg zonder verdenking op corona virus): bel dan met de assistente die in onderling overleg gaat zoeken naar de beste oplossing
Herhaalrecepten kunnen patiënten aanvragen via de receptenlijn, het patiëntenportaal of de brievenbus van de voordeur.

Gemeentelijke dienstverlening beperkt vanwege coronavirus

De dienstverlening van de gemeente Brummen gaat door, maar wordt beperkt om onnodige risico`s op verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In een speciale videoboodschap vraagt burgemeester Van Hedel inwoners en ondernemers begrip en medewerking. “Want alleen dan kunnen we samen deze moeilijke tijd doorkomen”, aldus de Brummense burgervader.

Het Servicepunt in Eerbeek is tot minimaal 6 april gesloten. Voor het gemeentehuis Brummen komt de donderdagavondopenstelling te vervallen. De digitale agenda voor het maken van een afspraak is op dit moment niet beschikbaar. Een aantal producten, zoals verhuisaangifte of het aanvragen van een uittreksel, kunnen burgers digitaal regelen via de website met Digid.

Om een afspraak maken voor een ander product van burgerzaken, dat niet uitgesteld kan worden: bel 0575 568 233 of mail: burgerzaken@brummen.nl.

Er zijn even geen inloopspreekuren in Plein Vijf, Servicepunt Eerbeek en gezondheidscentrum De Toren. Team voor Elkaar is gewoon telefonisch bereikbaar. Dit iedere werkdag van 9 tot 12 uur. Vragen kunnen gemaild worden naar info@teamvoorelkaar.nl. Per situatie oordeelt de medewerker van Team voor Elkaar of het maken van een afspraak op korte termijn nodig is of dat de vraag op een andere wijze of tijdstip beantwoord kan worden.
Bijeenkomsten die in het gemeentehuis worden georganiseerd of waarvan de gemeente de organisator is worden tot nader order uitgesteld.
Gemeentelijke medewerkers werken de komende periode voor een deel thuis, maar zijn telefonisch en per mail zo goed mogelijk bereikbaar

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 23 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen gisteren
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen gisteren
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen gisteren
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen gisteren
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen gisteren
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen gisteren
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen gisteren
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen gisteren
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen gisteren
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen gisteren
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen gisteren
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen gisteren
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen gisteren