Provincie gaat Brummen helpen met ontwikkeling Eerbeek

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - Provincie Gelderland gaat de gemeente Brummen financieel en organisatorisch ondersteunen bij de planvorming voor het Burgersterrein en de schil daar omheen. Dat heeft wethouder Peter-Paul Steinweg afgesproken met gedeputeerde Jan Markink. Die afspraak vermindert de druk op het zwaarbelaste ambtenarenkorps van Brummen en zal zeer waarschijnlijk ook financieel voordelig uitpakken voor de armlastige gemeente.

Peter-Paul Steinweg: "We hebben een grote opgave in Eerbeek liggen. In het programma 'Eerbeek Loenen 2030' hebben we met de industriekring Eerbeek Loenen, Provincie Gelderland en Apeldoorn het streven neergelegd om de leefbaarheid in de dorpen Eerbeek en Loenen te vergroten en de papierindustrie in de regio te ontwikkelen. Daarnaast ligt er het voornemen om binnen 30 jaar energie neutraal te zijn. We moeten veel doen om de leefbaarheid te verbeteren, de industrie te behouden en bij te dragen aan een beter milieu. We hebben binnen Eerbeek Loenen 2030 in beginsel afgesproken dat alle deelnemers een volwaardig partnerschap in dat proces hebben. De provincie heeft echter een half jaar geleden de reële vraag gesteld of dat voor Brummen -als kleine gemeente- wel haalbaar is. Jan Markink, die al vaker heeft gewezen op het enorme belang van de papierindustrie voor deze regio, heeft hulp aangeboden. We hebben daarover gesproken en de conclusie was dat die hulp zeer welkom is. We kunnen als gemeente veel zelf, ook als het gaat om ingewikkelde bestemmingsplannen. Maar de andere kant is dat er enorm veel op ons bord ligt en onze mensen zeer zwaarbelast zijn."

Concreet komt het erop neer dat de provincie een zogeheten inpassingsplan gaat maken voor het Burgersterrein en omgeving daarvan. Als bekend heeft de Raad van State eerder dit jaar bij de toetsing van ingediende bezwaren tegen het nieuwe bestemmingsplan voor Eerbeek de gemeente gevraagd om een nieuw besluit te nemen en met een nadere onderbouwing te komen voor onder meer het Burgersterrein en het terrein van Mayr-Melnhof. Die taak gaat de provincie nu overnemen. De provincie zal ook meefinancieren bij de projecten die gerealiseerd moeten worden. Hoeveel is nog niet bekend, maar Steinweg verwacht dat daar over ongeveer anderhalve maand meer duidelijkheid komt. Hij zegt dat het zeker om substantiële bijdragen gaat.
Steinweg zegt dat Brummen zeker de vingers aan de pols houdt nu de provincie de regie overneemt. "We kijken natuurlijk wel mee en zullen onze wensen en verlangens zeker inbrengen."

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00