Ada en Albert tonen vol trots hun lintje. Foto: Marion Verhaaf
Ada en Albert tonen vol trots hun lintje. Foto: Marion Verhaaf

Lintje voor echtpaar Ada en Albert

Algemeen

EERBEEK -  Ze stralen dagen later nog steeds en dat is niet zo vreemd. Ada en Albert van Ooijen kregen namelijk allebei een lintje opgespeld door burgemeester Van Hedel en zijn er super trots op. Hij was op de hoogte van haar lintje, maar voor hem zelf was het een complete verrassing. – Ze was uitgenodigd door haar vriendin om samen lekker een dagje uit te gaan en ze moest zich maar netjes aankleden, want het zou een leuke dag worden voor hen tweetjes. Haar man zat in het complot en zou de echtgenoot van de vriendin bijstaan die dag omdat die in een rolstoel zat. "Aangezien ik dan ook netjes voor de dag moest komen, had ik mijn pak van tevoren al naar onze vrienden gebracht en was ik daar voordat Ada thuis werd opgepikt. Zo bleef alles mooi geheim."

Geheim

Hun zoon Marcel had van alles in het geheim geregeld, de aanmelding voor de lintjes was door de genoemde vriendin gedaan. Dit was zo goed verborgen gehouden dat geen van beiden door had dat ieder van hen een lintje zou krijgen. In hun omgeving was al eens geroepen: "Die hebben een lintje nodig!" En nu is dat dus gebeurd.

"Toen we aankwamen op Groot Engelenburg, zag ik wel meer mensen dan we hadden aangegeven. Er zouden 4 lintjes worden uitgedeeld en omdat ik drie echtparen zag, dacht ik dat er misschien eentje niet kon. Dus ik zocht er niets achter," vertelt Albert onze correspondent. "Toen de burgermeester het woord ook tot mij richtte, kwam dit als een complete verrassing. Dat hadden we helemaal niet verwacht!"

Vrijwilligerswerk vanuit hun hart

Beiden doen al vele jaren vrijwilligerswerk, toen de burgemeester over hen sprak werd hen pas duidelijk hoe lang zij dit al doen. Ada is al 33 jaar vrijwilliger bij Zorgcentrum De Beekwal in Eerbeek. In die periode heeft zij veel taken vervuld en ze is zelfs initiatiefneemster van het winkeltje. Ze is vertegenwoordigster van de activiteitencommissie en er is eigenlijk geen moment te bedenken waar zij niet bij aanwezig is. Daarmee komt nog lang geen eind aan de lange lijst van vrijwilligerswerk dat zij steeds weer opgewekt en met veel geduld doet.

Albert zet zich al sinds 1972 in voor de Nederlands Hervormde Gemeente in Eerbeek. Hij organiseert tweejaarlijks de bazaar en elk jaar weer de kerkenmarkt, die steeds weer zeer succesvol is. Hij was penningmeester en nu kerkelijk administrateur van de gefuseerde kerken. Hij is vanaf 2011 lokaal beheerder van het landelijk registratiesysteem van de Protestantse Kerken Nederland en verzorgt de indeling van de 70 wijken ten behoeve van de jaarlijkse actie Kerkbalans.

Samen zijn ze vrijwilliger bij Philadelphia waar zij optrekken met de cliënten en spelletjes met hen doen. Maar ook brengen zij hen naar hun activiteiten.

Wie deze indrukwekkende lijst ziet, snapt dat het benoemen van Lid van de Orde van Oranje Nassau een zeer juiste beslissing is geweest.

Na afloop is het echtpaar met hun gezelschap naar de Kruiskerk gegaan waar zij nog meer vrienden troffen. Samen genoten zij van een heerlijke snee krentenbrood van Bakker Bril. En 's avonds zijn ze met hun gezin uit eten geweest. Zaterdag was er een bijeenkomst, met een groot aantal gedecoreerden van de afgelopen jaren, in de Reuvershoeve met de burgemeester en zijn vrouw.

Hun lintje zullen zij met veel trots dragen en zij bedanken iedereen voor de lieve reacties en de vele bloemen. Nu zitten de onderscheidingen in een mooi blauw kistje opgeborgen.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00