Afbeelding

Gemeenteraad op donderdag 1 september weer bijeen

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Op donderdagavond 1 september vinden vanaf 19.00 uur de eerste vergaderingen van de gemeenteraad na het zomerreces plaats. Deze zijn openbaar en voor iedereen bij te wonen in het gemeentehuis in Brummen. Ook wordt deze avond live uitgezonden

via het televisiekanaal van de lokale omroep Voorst-Veluwezoom. 

Gestart wordt met een gezamenlijk forum, met aansluitend een korte besluitvormende vergadering. Over welke onderwerpen er op 1 september concreet een besluit wordt genomen hangt af van de uitkomsten van het raadsforum. Onderwerpen waarover de gemeenteraad namelijk nog verder met elkaar in debat wil, worden op de agenda gezet van de reguliere besluitvormende raadsvergadering op 15 september. Onder-werpen waarvoor dit niet het geval is, worden direct op 1 september als hamerstuk behandeld en besloten. 

Onderwerpen

Er staan op 1 september twee inhoudelijke voorstellen op de agenda van het gecombineerde raadsforum. Zo buigen de raadsleden zich over het plan om het bestemmingsplan voor uitbreiding van de woonwijk Elzenbos in Brummen (waar het gaat om fase 2) te actualiseren. Ook bespreekt de raad het voorstel om een regionaal samenwerkingsconvenant af te sluiten voor het taakveld ‘maatschappelijke opvang/beschermd wonen’. 

Meepraten? Dat kan!

Het forum gaat om 19.00 uur van start met enkele vaste agendapunten, zoals de lijst van ingekomen en verzonden stukken en het inspreekrecht voor inwoners over onderwerpen die niet op de agenda staan. Ook kunt u tijdens het forum uw mening of inhoudelijke reactie geven over de inhoudelijke onderwerpen op de agenda. Wilt u meepraten? Laat dit dan uiterlijk 31 augustus 2022 weten aan de griffie van de raad. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568233 of mailadres griffie@brummen.nl

Besluitvorming
Aansluitend op de forumvergadering neemt de gemeenteraad direct enkele besluiten. In ieder geval over het vergaderrooster van de gemeenteraad voor volgend jaar (2023). Ook worden de heren Erik Muller (GroenLinks) en Karel Ledeboer (PvdA) beëdigd als steunfractielid. En eventueel komen dus ook de twee inhoudelijke voorstellen die op de agenda van het forum staan op de besluitvormende raadsagenda. Deze twee voorstellen komen te vervallen wanneer in het forum bijvoorbeeld wordt aangegeven dat besluitvorming wordt doorgeschoven naar 15 september.

Stukken inzien

Op de gemeentelijke website www.brummen.nl kunt u minimaal zeven dagen voor de vergaderingen de stukken bekijken die bij de verschillende agendapunten horen. Beschikt u niet over een computer, dan kunt u binnenkort een gratis exemplaar van de agenda en bijbehorende voorstellen afhalen bij het Brummense gemeentehuis of het Servicepunt in Eerbeek.

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 19 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 20 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 20 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 20 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38