Afbeelding

“Tavaris” nieuwe naam voor dagbesteding Riwis

Algemeen

BRUMMEN - Op 1 december presenteerde Riwis de nieuwe overkoepelende merknaam “Tavaris” voor al hun dagbesteding in Apeldoorn en Brummen. Tavaris staat voor Talent van Riwis, want dat is waar het om draait. Wat doe jij graag en waar ben jij goed in? Mensen die een indicatie hebben gekregen vanuit een PGB, de WMO of een WLZ kunnen terecht bij Riwis Zorg en Welzijn. “Wij geloven dat ieder mens over één of meerdere talenten beschikt en wij helpen graag om dat samen met de deelnemers te ontdekken, zegt Carolina van Polen, teamleider Zorg bij Riwis. 

Bij zowel de dagbesteding in Apeldoorn als in Brummen bieden wij een breed scala aan mogelijkheden om te kijken wat iemand leuk vindt. De intentie kan zijn om laagdrempeling meer onder de mensen te komen maar ook om (weer) deel te nemen aan de arbeidsmarkt of om zinvol bezig te zijn en bij te dragen aan de verkoop van mooie producten zodat onkosten terug verdient kunnen worden. Bedrijven kunnen ons benaderen met opdrachten. Zo werken wij voor bedrijven als “Proeflokaal ‘t Kromhout” en “De Vroolijke Frans”, waarbij wij voor laatstgenoemde appeltaart bakken. Ook zijn we een samenwerking aangegaan met SC Brummen waar we op vrijdag voorbereidingen treffen voor het weekend. Fabian vindt dat erg leuk, hij vult de koelkast waarbij hij leert spiegelen, bovendien komt hij zo in een andere omgeving. Daarnaast is Fabian arbeidsmatig bezig als specialist in het in elkaar vouwen van dozen in opdracht van een bedrijf”.

“Ik vind koken en bakken erg leuk, zegt Ellen, ik help met het maken van tosti’s voor de sportclub”. 

“We werken veel samen met Apeldoorn waarbij zij bijvoorbeeld vogelhuisjes maken vanuit de techniekgroep en waarna wij ze versieren met decopatch, vult Tineke Nieuwenhuis aan. Onze talenten worden ook aangesproken om deelnemers goed te kunnen begeleiden, dus we kijken ook wie waar het beste past”.

 “We bestaan in Brummen 2 jaar waarbij we het eerste jaar alleen een instroomfunctie hadden, gaat Carolina verder. Door corona was alles ingewikkelder maar we zijn groeiende en daarmee in ontwikkeling. De lijntjes met andere begeleiders van deelnemers zijn kort zodat we de voortgang kunnen bewaken in het zorgplan. Het doel is dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij”. Naast de nieuwe naam en logo is ook de website www.tavaris.nl gelanceerd waarbij gemaakte producten online te koop worden aangeboden. Tijdens openingstijden kun je ook op Egelantier 43 terecht voor leuke kado’s welke uitgestald staan in de etalage.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 11 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00