Afbeelding

De IJsselruiters organiseert de Gelderse kampioenschappen

Algemeen

BRUMMEN – Dit jaar 29 en 30 juli organiseert rv&pc De IJsselruiters van de hippische bond KNHS Regio Gelderland de organisatie van het Regiokampioenschap. De vereniging is verheugd dat wederom Joop Breukink zijn terreinen, ca. 20 Ha., direct tegenover de manege aan de Eerbeekseweg 1a, ter beschikking heeft gesteld waardoor het voor de vereniging mogelijk is om het kampioenschap voor de disciplines dressuur en springen voor pony’s en paarden te organiseren. Een dergelijk evenement organiseren vraagt veel bereidwilligheid, vindingrijkheid en samenwerking. Niet alleen van de eigen vereniging, maar ook van de gemeente, sponsoren en buurtverenigingen.

Zo’n veertig vrijwilligers zullen straks iedere dag in de weer zijn om van het evenement een succes te maken. Nu al zijn de vrijwilligers bezig met de nodige voorbereidingen en 1 week voor aanvang van het evenement zal er worden begonnen met de opbouw van het terrein, faciliteiten en parkeermogelijkheden. Gelukkig neemt het Regiobestuur van het KNHS Regio Gelderland ook een deel van de werkzaamheden uit handen, zoals de inschrijvingen.

Op vrijdag 29 juli start het evenement met in de ochtend de ponydressuur en springen voor de paarden. In de middag is de dressuur voor paarden en springen voor de pony’s. Op zaterdag zullen diverse finales zijn en zullen de hoogste klassen van het springen paarden van start gaan.

Deelnemers zijn de beste ruiters van de zeven kringen uit Gelderland en Flevoland. Zij strijden voor de prijzen. De beste ruiters van dit kampioenschap worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in september. Het programma in Brummen is gevarieerd met dressuur, springen, vier en zestallen Kür op muziek en verenigingskampioenschappen. Meedoen aan het verenigingskampioenschap betekent dat je vier ruiters moet afvaardigen in de dressuur en vier in het springen.

De vereniging met de meeste punten is kampioen.

Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 1 okt., 08:56
Afbeelding
Expositie schilderijen Len Beentjes bij Gallery Aaldering Algemeen 30 sep., 08:15
Afbeelding
Jaap Schut benoemd tot GULDEN GELDERLANDER Algemeen 30 sep., 08:11
Afbeelding
Vertel me Gelre informatieavond over pijnklachten in de heup. Algemeen 30 sep., 07:58
Afbeelding
Inspraak, Uitspraak Columns 29 sep., 08:00
Afbeelding
Geachte ONS Ingezonden 29 sep., 08:00
Afbeelding
Lokale lasten in 2024 in Brummen 12,6% hoger Algemeen 29 sep., 08:00
Afbeelding
Partijen akkoord met sociaal plan De Hoop Algemeen 29 sep., 08:00
Afbeelding
Werkzaamheden voor natuurontwikkeling Cortenoever afgerond Algemeen 29 sep., 08:00
Afbeelding
Een tijdperk eindigt, een nieuw begint Algemeen 29 sep., 08:00
Afbeelding
Provinciale Staten akkoord met plannen FBE Algemeen 29 sep., 08:00
Afbeelding
Ook Brummen is hardrijders en vrachtwagens spuugzat! Ingezonden 29 sep., 08:00
Afbeelding
Damfeest op de Enk Algemeen 29 sep., 08:00
Afbeelding
Sportclub Brummen O23 maakt debuut in de Achterhoek Cup Algemeen 29 sep., 08:00