Logo brummensnieuws.nl
<p>Persoonlijk Landschap, fotoboek van Ruben Smit</p>

Persoonlijk Landschap, fotoboek van Ruben Smit

Fotoboek Ruben Smit steunt de Gelre patiënt

REGIO - In 2019 kreeg Ruben Smit plotseling een serie migraineaanvallen. Hij werd ernstig ziek waarbij hij gedeeltelijk zijn zicht verloor als gevolg van de ziekte van Lyme. Na een half jaar begon hij zich goed genoeg te voelen om elke dag een uur naar buiten te kunnen. Stap voor stap met een camera met ouderwetse filmrolletjes. 

In het boek Persoonlijk Landschap neemt hij je mee op de reis van herstel. “Ik zocht naar intieme, persoonlijke landschappen”. Die zoektocht wil Ruben delen met patiënt en personeel van Gelre Ziekenhuizen. 

Afgelopen dinsdag heeft lid van de raad van bestuur Edwin Maalderink een flinke stapel fotoboeken in ontvangst genomen. De boeken zullen in de stilteruimtes en familiekamers in de ziekenhuizen komen te liggen. Met het boek wil Smit laten zien hoe hij in zijn eigen ziekteperiode veel heling en inspiratie uit de natuur heeft kunnen halen. Dit gunt hij andere patiënten ook, of ze nou de ziekte van Lyme hebben of een andere ziekte. “Hoe het helpend kan zijn om tijdens een ziekteperiode toch naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft” stelt Smit.

Persoonlijk Landschap is een fotoboek, later dit jaar zal er ook een korte documentaire en podcast volgen. In het geanimeerde gesprek dat ontstond tussen Smit en Maalderink rijpte bij Ruben Smit het idee de documentaire en zijn verhaal binnen Gelre Ziekenhuizen te presenteren. 

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: