Logo brummensnieuws.nl

Eerbeekse opvolging in politieke-trilogie

INGEZONDEN - PvdA-familie Gierman krijgt Eerbeekse opvolging in politieke-trilogie Van Klinken.

Eerbeek heeft na jaren weer een wethouder die geboren en getogen is in dit papierdorp. Afgelopen 17 mei heeft de ledenvergadering van de PvdA Brummen-Eerbeek Annika Van Klinken voorgedragen als wethouder voor de gemeente Brummen. 

In het Coaltieakkoord 2022 – 2026 met als titel: Vertrouwen, Verbinden, Versterken, ziet de PvdA in deze 32 jarige Eerbeekse een goede en hardwerkende vrouw die onder ander de portefeuilles Eerbeek-Loenen 2030, Sport, Cultuur en Personeel gaat beheren. Veel Eerbekenaren zullen blij zijn dat er weer eens een Eerbeekse wethouder benoemd is. Met name omdat zij zegt NIET als bureau-freak te willen fungeren maar zich veel onder de dorpelingen zal bewegen. Bovendien komt zij uit eigen PvdA gelederen wat andere partijen vaak niet meer lukt.

Leuk detail; was eerder de familie Gierman dé Eerbeekse PvdA-vertegenwoordiger die (er is zelfs een Wethouder Giermanstraat) nu is opgevolgd door de familie Van Klinken. Jan van Klinken was in vroegere jaren PvdA-raadslid, waarna zoon Geert het stokje overnam en later tot wethouder werd benoemd. En nu dan Annika, de dochter van Geert en Annelies van Klinken, die vanuit het onderwijs de politiek ingaat als (bijna) fulltime wethouder in de gemeente Brummen. En ja, voor de gehéle gemeente. In vroegere jaren ging het soms wat anders. Uit overlevering; er was eens een Gierman die soms ongeïnteresseerd in zijn raadszetel zat en een beetje naar het plafond staarde totdat het woord Eerbeek viel. Als door de bliksem getroffen ging hij rechtop zitten en begon zijn betoog over hoe het wel in Eerbeek moest gaan. Hiermee bewees hij wel dat hij zeer begaan was met ‘zijn’ Eerbeek en dat viel hem te prijzen. 

Tijden veranderen en ik hoop dat Annika Van Klinken een PvdA wethouder zal zijn voor geheel Brummen. Maar wel met in haar achterhoofd om het project Eerbeek-Loenen 2030 PUBLIEKELIJK ZICHTBAAR te maken!

Bruno de Vries.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: