Afbeelding

GroenLinks Lokaal Sterk: wonen, groen en veilig verkeer

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - Met een sterk verkiezingsprogramma richt GroenLinks zich volledig op de belangen van de inwoners in de gemeente Brummen. Een rechtvaardige samenleving, met oog voor leefbaarheid in alle opzichten. Onze drie belangrijkste speerpunten zijn: betaalbaar wonen, meer groen en veilig verkeer.

“GroenLinks praat met iedereen. Om te horen wat er speelt. En daar vervolgens in de gemeenteraad wat mee te doen. Daar willen we de komende vier jaar mee verder gaan. Want met deze aanpak hebben we veel bereikt, maar er is ook nog veel te doen. We rekenen dan ook op een goede verkiezingsuitslag”, aldus Pouwel Inberg trotse lijsttrekker van GroenLinks Eerbeek-Brummen.

Een heel belangrijk thema is woningbouw. “We weten uit de gesprekken met mensen dat ze zitten te springen om een woning. Starters die ‘op zichzelf willen’ en ouderen die hun grote woning willen verruilen voor een appartement. Voor die mensen moeten we snel en betaalbaar bouwen. Het is een belangrijke taak van de overheid om dit samen met inwoners vorm te geven”, stelt Pouwel: “De traditionele manier van bouwen past niet bij de klimaatverandering, ook daar moeten we dus rekening mee houden”.

Als wethouder zorgde Pouwel ervoor dat natuurbewust bermbeheer de norm werd in de gemeente. “De actie ‘Maai mei niet’ werd zelfs opgepikt door het Vara-programma ‘Vroege Vogels’, wat wel aangeeft dat we in Brummen echt goed bezig zijn. Maar er kan en moet nog veel meer gebeuren om onze mooie gemeente nog groener te maken”, meent Pouwel: “De biodiversiteit staat onder druk en daarmee de toekomst van onze kinderen, wij hebben daarvoor concrete plannen. Bijvoorbeeld het planten van 21.000 extra bomen: voor elke inwoner één boom erbij!”.

Het programma van GroenLinks gaat voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt, waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en zich te ontwikkelen in een groene omgeving. GroenLinks wil werken aan de groenste dorpen van Nederland, waar zoveel mogelijk tuintegels gewipt worden en hele straten veranderen in mooie biotopen voor vogels en insecten. Waar de inwoners schone lucht kunnen inademen, maar ook gezien worden. In dat kader is veilig verkeer ook echt een thema. “Veilig op de fiets naar school, doorgaand verkeer uit het buitengebied weren en 30 km binnen de bebouwde kom; die zaken willen we echt in investeren. De inrichting van onze wegen moet leiden tot veiliger verkeer”.

“We staan met elkaar voor grote uitdagingen. Neem de energietransitie. Al jaren zien we dat subsidies vooral terecht komen bij mensen met de hoogste inkomens. Terwijl mensen met een smallere beurs zich afvragen hoe zij ervoor kunnen zorgen dat de energierekening niet verder omhoog gaat. Dat moet en kan anders, daar maken wij ons binnen de gemeente hard voor. Door op buurt- en straatniveau te zorgen dat inwoners samen aan de slag gaan met de energietransitie en door een intensieve samenwerking met bijvoorbeeld de woningbouwvereniging”.

“Ik vertel dit als trotse lijsttrekker”, zo besluit Pouwel, want er staat echt een energiek en lokaal sterk team klaar. Al onze kandidaten staan midden in de samenleving en verenigen veel kennis. Met dit team gaat GroenLinks vol vertrouwen de strijd om de gunst van de kiezers aan”.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 15 uur geleden
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 15 uur geleden
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 15 uur geleden
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 15 uur geleden
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 15 uur geleden
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 15 uur geleden
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 15 uur geleden
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 15 uur geleden
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 15 uur geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 15 uur geleden