Logo brummensnieuws.nl
De onthulling op het terrein van Groot Engelenburg onder toeziend oog van de werkgroep. Foto: Marion Verhaaf
De onthulling op het terrein van Groot Engelenburg onder toeziend oog van de werkgroep. Foto: Marion Verhaaf

Pauwel Inberg onthult Flora en Faunabord

BRUMMEN – Dat er op de golfbaan bij Groot Engelenburg veel meer gebeurt dan een ‘balletje slaan’, is u wellicht niet bekend. Er is een werkgroep Natuurbeheer, die valt onder de baancommissie en die houdt zich bezig met allerlei zaken op het gebied van de natuur op en rond de golfbaan. Om de bezoekers en leden te informeren over de bijzondere planten en dieren die op de golfbaan aanwezig zijn, is een informatiebord ontwikkeld. Vrijdag 3 december was hiervan de onthulling.

De werkgroep Natuurbeheer valt, zoals gezegd, onder de baancommissie en houdt zich bezig met het natuurbeheer op de baan in brede zin. Met verschillende projecten zorgen zij met greenkeeper Rudy Willemsen ervoor dat de natuur zijn plek behoudt op de golfbaan en erom heen. In 2018 is men al gestart met 35 nestkasten voor mezen om de eikenprocessierups te bestrijden en dat met succes. Door hun inzet is ook de ringslang vaker aangetroffen en komt ook de das af en toe een kijkje nemen in de buurt van de baan. Net als de vos en de hermelijn. Vele kruiden zijn ook weer te vinden, net als diverse vogels zoals zelfs de IJsvogel. 

Bezoekers en leden worden door het informatiebord op de hoogte gebracht over wat men hier zoal kan aantreffen. Onder toeziend oog van Ad Bontje (voorzitter), werkgroepleden Hennie Beelen, Dirk Vruggink, Rudy Willemsen en Béla Pálma (hotelmanager Groot Engelenburg) werd het bord samen met wethouder Pauwel Inberg onthuld.

Meer berichten
 


Week 52

In week 52 was er geen puzzle

De oplossing voor week xx: