Hennie en Jan Rademakers
Hennie en Jan Rademakers

Twee bijzondere mensen zijn voor altijd samen

Algemeen

BRUMMEN – Op de rotonde onderaan de Nieuwe IJsselbrug, vond op 30 november een noodlottig ongeval plaats. Toen bekend werd dat het om Hennie en Jan Rademakers ging, zorgde dit voor geschokte reacties. Wie kent hen niet, de voormalig uitbaters van ‘t Kromhout in Brummen, dat onder hun leiding een begrip werd in de wijde omtrek. 

Samen met hun dochter Jeannette kwamen zij vanuit Utrecht naar Brummen waar zij van de bouwval ‘t Kromhout hun droom maakten. Een café met zalen voor bruiloften en partijen. Jan had door een weddenschap de horecapapieren gehaald en die kwamen nu goed van pas. Het café groeide al snel uit tot de huiskamer van Brummen. De disco in de zaal was op vrijdag altijd vol. Velen kregen hier hun eerste verkering.
Hennie en Jan vulden elkaar perfect aan. Hennie achter de bar en Jan deed al het werk achter de schermen. Administratie, bestellingen en tijdens de kermis was hij vooral bezig met het wisselen van de vaten. Jeannette werkte met hen mee, al net zo hard.

Hennie was zeer geschikt voor de horeca, gastvrij en altijd hartelijk, zo herinneren haar gasten haar. Altijd in voor een geintje, maar zij stond zeker haar mannetje. Als er problemen waren probeerde ze het altijd zelf op te lossen en soms dreigde ze Jan er bij te roepen. Dat schrok al genoeg af, hij maakte met zijn stevige postuur veel indruk en hij was zo sterk als een beer.

Hennie was een moederfiguur voor velen, bij haar kon iedereen zijn of haar verhaal wel kwijt. Ze had een groot hart, maar als je het bij haar had verbruid, had je een kwade aan haar.

Jan had zijn eigen grote hobby, het houden van duiven. Vroeger won hij prijzen op zijn fiets, maar nu waren het zijn duiven. Die werden verkocht tot zelfs in Hongkong. Een mooie reis voor hen samen.

Samen sleutelen zij aan oldtimers. Eerst was dit Jan zijn hobby, Hennie help hem al snel mee met restaureren. Met zijn duiven had ze niet veel, maar voor de duivenvrienden zorgde ze altijd voor soep en broodjes. Altijd de perfecte gastvrouw. Hennie had groene vingers en zat het liefst met haar handen in de grond. Haar prachtige tuin was daar een bewijs van.

Jeannette nam haar Sjaak mee naar huis en hij werd opgenomen als hun zoon. Hij hielp hen met klusjes en knapte het duivenhok op toen Jan het niet meer kon. Toen hun gezondheid minder werd, kregen zij ondersteuning van twee vroegere gasten, die zo de kans kregen iets terug te doen voor hun eerdere goede zorgen. 

En zo gingen zij door, samen, zij aan zij.  Na die ene dinsdag zijn zij voor altijd samen. 

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23