Logo brummensnieuws.nl
<p>De Middelste Molen. Foto: Peter Leunissen</p>

De Middelste Molen. Foto: Peter Leunissen

Middelste Molen is weer open

LOENEN - Museumfabriek De Middelste Molen is weer geopend voor bezoekers. In principe hadden de deuren al op 5 juni weer open mogen zijn, maar de vrijwilligers hadden enige tijd nodig na de lange periode van sluiting om de boel weer op te starten.

Tijdens de verplichte sluiting heeft het museum wel twee belangrijke nieuwe voorzieningen gekregen. Zo is het waterrad vervangen en is bij het buitenterras een rolstoelvriendelijke waterspeelplaats aangelegd voor kinderen. De eerste dagen meldden zich al vele tientallen bezoekers. In 2019, het jaar voor corona, trok het werkende museum meer dan 10.000 bezoekers. De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek maakt al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven. Dat betekent dat er volgend jaar het 400-jarig jubileum wordt gevierd.

Inmiddels is het programma daarvoor in voorbereiding. Onder meer wordt een boek gepubliceerd over de geschiedenis van de molen en de papierproductie. Het museum is van geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. In de maanden november t/m april vervalt de dinsdagopenstelling. De laatste rondleiding start om 15:15 uur. Het museum hanteert de RIVM richtlijnen inzake corona. Reserveren van een tijdslot via de site is nodig. https://www.demiddelstemolen.nl/

Door: PETER LEUNISSEN

Meer berichten


Week 28

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: