Logo brummensnieuws.nl

Jan Mankes ook bij Kunst en Kidz

Annemoon en Karlijn op de sax en de trombone. Foto: Lammert Hissink
Annemoon en Karlijn op de sax en de trombone. Foto: Lammert Hissink

HALL - Kunst en Kidz is een project op basisscholen voor de groepen 3, 4 en 5. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met meerdere aspecten van muziek. Het project is een samenwerking tussen SWB, de muziekorkesten DES, HOB en Eendracht en vakdocenten.

Edith Gloerich, combinatiefunctionaris cultuur van het SWB vertelt er enthousiast over. "Het programma bestaat uit vijf workshops, verbonden aan een thema. De workshops bestaan uit muzieklessen en thema-gerelateerde lessen zoals boetseren, instrumenten maken of dansen. Het project is interessant voor orkesten om kinderen te enthousiasmeren om muziek te maken en voor scholen om inspiratie op te doen door de lessen van vakdocenten."

Dit jaar staat Jan Mankes centraal. Kunstenares Monique Bosch gaf boetseerlessen waarbij het werk en de stijl van Mankes als voorbeeld dienden. De muzieklessen werden gegeven door Marijke van den Nieuwenhuizen. Zij schreef de teksten voor drie liedjes, geïnspireerd op het thema. Deze werden door een arrangeur bewerkt voor de orkesten.

In de afsluitende workshop worden deze liedjes gezongen door de kinderen met begeleiding van een orkest. Afgelopen vrijdag gebeurde dit op de Hallse Vossestaart en de J.H.Isings in Empe met een klein orkest van DES. Na afloop mochten de kinderen vragen stellen over de instrumenten en proberen er geluid uit te krijgen.

                                                 

Meer berichten
 


Week 8

TRANSPIRATIEDe oplossing voor week 36: