Logo brummensnieuws.nl

Voormalig Brummense wint WK karate

Supertrotse Sandra Joannes toont haar gouden medaille. Foto: Marion Verhaaf
Supertrotse Sandra Joannes toont haar gouden medaille. Foto: Marion Verhaaf

BRUMMEN - Jarenlang was Sandra Joannes woonachtig in Brummen. Daar leerde zij met een aantal familieleden de sport karate kennen. Maar dat zij uiteindelijk Wereldkampioene zou worden, nadat zij ruim 28 jaar niet meer op de mat had gestaan, had niemand verwacht en zij al het allerminst

Joannes woont nu in België en ging ze met haar vriendinnen eens mee naar een karateles. Zij wisten niet dat zij vroeger fanatiek karateka was. Het viel op dat zij wel heel gemakkelijk mee deed met alle oefeningen en dus bekende ze dat zij eerder al eens de tweede dan had behaald. Maar toen trouwde ze en kwamen er twee kinderen. Dus waren er andere prioriteiten.

Maar zo kwam het balletje aan het rollen, elke week ging ze weer trainen en vrij vechten. Ze zat al snel weer bijna op haar oude niveau en toen werd haar voorgesteld naar het WK te gaan. "Dat ga je ook winnen, zeiden ze tegen me. Echt niet!" dacht Joannes toen nog.

Dat dit toch gelukt is, kwam voor haar als totale verrassing. "Als 50 plusser zijn er geen klassen meer, dus kun je zomaar tegen een veel grotere en sterkere tegenstander op de mat staan. Maar het ging perfect en ik stond dus ineens op dat hoogste treetje! Had ik dus niet voor niets zo hard getraind!" Haar gezin zag alles vanaf de tribune.

"Het is geweldig dat ik weer aan karate doe, het voelt zo goed. En ik wil altijd beter worden!" Nu geeft zij zelfverdediginglessen aan meisjes, wat zij erg belangrijk vindt.

Meer berichten
 


Week 6

In week 6 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 36: