Logo brummensnieuws.nl

Digitale ondersteuning VoorzieningenWijzer

BRUMMEN / EERBEEK - De gemeente Brummen is voortvarend gestart met de invoering van De VoorzieningenWijzer. Dat is nodig, want dit jaar betaalt de gemeente voor het laatst mee aan de gemeentepolis, de collectieve zorgverzekering. Daarnaast biedt de VoorzieningenWijzer inwoners ook de mogelijkheid zelf meer regie te krijgen over hun uitgaven en hiermee ook geld kunnen besparen. Zoals op het gebied van toeslagen en regelingen of de energierekening.

Bijeenkomsten

In juli zijn daarom al vier informatiebijeenkomsten georganiseerd over de VoorzieningenWijzer. In aanvulling hierop kunnen inwoners een adviesgesprek aanvragen met medewerkers van SWB en het Team voor Elkaar. Hiervoor zijn 6 bijeenkomsten in zowel de bibliotheek van Eerbeek als van Brummen ingepland.

Deze bijeenkomsten vinden plaats in de periode van augustus tot oktober. De eerste twee bijeenkomsten vinden plaats op woensdagmorgen 14 augustus van 09.00-12.00 uur in bibliotheek Brummen en op donderdagmiddag 29 augustus van 13.00-16.00 uur in bibliotheek Eerbeek. Aanmelding voor het adviesgesprek gaat via de gemeente.

Digitale ondersteuning
Al deze inspanningen vragen om digitale vaardigheden. Info en regelingen zijn alleen online in te zien en te regelen. Dit is niet voor iedereen zo eenvoudig. De bibliotheek biedt hiervoor digitale steun. Tijdens bovengenoemde bijeenkomsten zijn vrijwilligers van SeniorWeb aanwezig die gratis assistentie kunnen verlenen. Hiervoor zijn laptops aanwezig, een afspraak maken is niet nodig.

 

Meer berichten
 


Week 27

In week 27 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: