Logo brummensnieuws.nl

SJO Oeken-Brummen Jeugdkamp succes!

OEKEN/ BRUMMEN - Van 12 t/m 14 juli was het SJO Oeken-Brummen Jeugdkamp, met als thema leger. Voor de bijna 150 kidsrekruten was vrijdagavond de aanmelding al een eerste beproeving. Voor een team van legerofficieren moesten de kinderen zich melden en werden zij nauwkeurig gescreend voor zij het kampterrein mochten betreden. Vervolgens werden de kinderen onderverdeeld in de verschillende strijdkrachtgroepen, waarmee zij de meerdaagse oefeningen van het jeugdkamp zouden doorlopen.

Met behulp van een loting werden de rekruten van de JO/MO7-8-9 verdeeld over de groepen: Leopards, Chinooks, F-16's, Apaches, Black Hornets en Hercules. De JO/MO10-11-12-13 werden verdeeld over de groepen: de admiralen, de generaals, de kapiteins, de luitenanten, de adjudanten, de majoors, de korporaals, de commodores, de wachtmeesters, de marechaussees, de sergeanten en de soldaten. Na de verdeling van de rekruten werden zij per groep direct aan het werk gezet om een "joker" te maken in de vorm van een vlag. Deze joker kon worden ingezet bij één van de spellen die ze tijdens het kamp zouden afwerken. Deze joker zou dan het behaalde aantal punten verdubbelen bij dat specifieke spel.

's Avonds trokken de strijdkrachten direct ten strijde in het Brummen-Oeken-Militaire-Voetbaltoernooi (BOM-toernooi). Na een hevige strijd waren de jongsten toe aan hun welverdiende nachtrust. De oudsten rekruten werden daarentegen op uitzending gestuurd naar het bos voor een heuse smokkeltocht. In het bos werden de laatste krachten gemeten waarna dag 1 van de meerdaagse oefening werd afgesloten.

De zaterdagochtend begon met een fysieke beproeving. Onder leiding van Russische officier Vladimir werden de kinderen klaargestoomd voor de dag met een beruchte ochtendgymnastiek. Na het ontbijt werden de strijdkrachten verdeeld over twee strijdvelden waarbij het tactisch vermogen van de kinderen werd getest in het levend Stratego. 

Na het avondeten begon de altijd leuke bonte militaire avond. Onder leiding van talkshow officier en het juryoordeel van drie gelegenheidsgeneraals werd het een avond vol lekkere meezingers! Alles werd uit de kast gehaald; orkesten, outfits, choreografie, confettikanonnen, dj-remixen en een overvloed aan energie zorgden voor een heerlijke sfeer en op en top gezelligheid. Moegestreden van alle danspasjes en schor van het gezang keerden de kinderen terug naar hun tenten waarbij er binnen een uur een oase van rust over het kamp heerste.

Op de slotdag van het kamp werd een laatste uitzending naar Rhienderoord voorbereid, waar de teams van de JO/MO10-11-12-13 voor het laatst in actie zouden komen tijdens het D-Day Voetvolleybal Toernooi. De JO/MO7-8-9 gingen zwemmen. In de tussentijd werd er door de hoofdofficieren hard gerekend om de einduitslag, en dus de winnaars van het kamp, bekend te maken. Onder toeziend oog van de ouders zijn "De F-16's" de winnaars van de strijdkrachten onder de JO/MO7-8-9 geworden en gingen "De Soldaten" bij de strijdkrachten de JO/MO10-11-12-13 aan de haal met de overwinning.

Al met al kon er worden teruggekeken op een legendarisch kamp waarbij de nieuwe organisatie uitstekend heeft gefunctioneerd en voor een goede mix heeft gezorgd van beide jeugdkampen van vv Oeken en Sportclub Brummen. Met dank aan de sponsoren: DJ Mattie, Banketbakkerij Jolink, Kelvin's Friethuis, De Vroolijke Frans, Jan de Winkel, Arno Breukink, Remco en Liatha Altena, Emile Rouwenhorst, familie Van Dijk en Mark van Zijtveld. Tot slot grote dank aan alle vrijwilligers en begeleiders voor jullie inzet en tot volgend jaar!

Meer berichten
 


De oplossing voor week 49:

DEMONSTRATIEDe oplossing voor week 36: