Logo brummensnieuws.nl

Er komt een duurzaam tankstation in Brummen

Brummen – Al meer dan 10 jaar is Gerhard Nijenhuis bezig met de voorbereidingen voor een nieuw en duurzaam tankstation in Brummen. Dat past ook bij het beleid van de overheid om tankstations te verplaatsen uit de dorpskern. Toch zaten daar nogal wat haken en ogen aan. Na veel overleg en verschillende oplossingsvarianten kwam de gemeente op 5 februari met het verlossende woord. Zij hebben zich positief uitgesproken over de voorgenomen verplaatsing van het tankstation naar een locatie aan de rotonde Kwazenboschweg/N348.

Na ruim 50 jaar op de huidige locatie (hoek Zutphensestraat/Van Hogendorpstraat in Brummen) gevestigd te zijn, is de tijd dan aangebroken voor een nieuw tankstation, een tankstation van de toekomst.

Duurzaam service en tankstation

Ver voordat er ook maar iets in de media te lezen viel over duurzame brandstoffen, was Nijenhuis al bezig op dit gebied. Hij verdiepte zich in andere niet-fossiele brandstoffen. Zo ontstond het plan de benzinepomp niet alleen te verplaatsen uit het dorp, maar er dan meteen een groen tankstation van de toekomst van te maken met een nieuwe naam: De Groene IJsselvallei, compleet met laadpalen en shop. Op dit moment gaan de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe energievormen heel snel. Met zijn nieuwe duurzame tankstation zal Nijenhuis hier dan ook goed op aansluiten. Brandstoffen met 0-emissie bijvoorbeeld, zoals elektriciteit of waterstof. Een auto die hierop rijdt stoot geen schadelijke stoffen uit.

Ook vormgeving is groen

Er is veel gedaan om het nieuwe tankstation een landschappelijke inpassing te geven door de vormgeving en de toegepaste materialen. De naam De Groene IJsselvallei zegt het al, er zal veel groen aan te pas komen bij de inrichting van het nieuwe tankstation. Dat is terug te vinden in de materiaalkeuze, de beplantingskeuze en het eigenlijke ontwerp.

Invulling huidige plek

Op de huidige plek aan de Van Hogendorpstraat, zullen appartementen worden gebouwd. Dit zal allemaal in één bestemmingsplan gerealiseerd worden, mede op verzoek van de gemeente. Met het positieve besluit van de gemeente kan het nu allemaal ten uitvoer worden gebracht.

Door: MARION VERHAAF

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: