Afbeelding

Laat uw mening horen via het inwonerspanel

Algemeen

Wat is uw mening over duurzame energie? Laat het weten! Brummen/Eerbeek – Bijna dagelijks verschijnen er artikelen in de media die gaan over het klimaat, duurzaamheid, energieneutraliteit en CO2-reductie. Onderwerpen die niet aan de gemeente Brummen voorbij gaan. Volgens het Klimaatakkoord heeft elke gemeente in Nederland daarin een belangrijke opgave. Daarom heeft het gemeentebestuur dit onderwerp ook uitgeroepen als een van de speerpunten van deze bestuursperiode. Om meer inzicht te krijgen in hoe onze inwoners en ondernemers denken over energievraagstukken, bevraagt de gemeente het inwonerspanel Brummen Spreekt over  het thema duurzame energie. Wilt u uw mening laten horen maar bent u op dit moment nog géén panellid van Brummen Spreekt? Dan kunt u zich hiervoor eenvoudig gratis aanmelden via de website www.brummenspreekt.nl. U krijgt na uw aanmelding de vragen dan automatisch toegestuurd.

In het bestuursprogramma van het gemeentebestuur staat geschreven dat duurzaamheid een grondhouding is. Eén van de belangrijkste thema's in de gemeente Brummen in de komende jaren. Dat vraagt niet alleen van de gemeente inspanningen en investeringen, maar zeker ook van vele andere partijen en bedrijven. En ook de inzet en kracht van inwoners en tal van maatschappelijke partners wordt hierbij niet vergeten. Samen moet we er de schouders onder zetten.

Belangrijk onderwerp, lokale invulling

Aan het begin van deze bestuursperiode (die loopt van 2018 tot 2022) wil het gemeentebestuur weten of inwoners dit onderwerp ook zo belangrijk vinden. En hoe zij aankijken tegen vraagstukken zoals het terugdringen van het energieverbruik en het opwekken van energie met behulp van zonnepanelen en windmolen. Ook wil de gemeente weten of inwoners informatie en ondersteuning willen als het gaat om het daadwerkelijk terugdringen van het energieverbruik en de mogelijkheden om op lokaal niveau initiatieven te ondernemen om samen duurzame energie op te wekken. Het inwonerspanel is een uitstekend middel om hierover een goed beeld te krijgen. De informatie die dit onderzoek oplevert, kan de gemeente Brummen goed gebruiken bij het maken van toekomstige keuzes op dit gebied. Maar de resultaten zijn ook erg interessant voor partners zoals het burgerinitiatief BrummenEnergie. En natuurlijk is het waardevol om de resultaten van dit onderzoek te vergelijken met een zelfde onderzoek dat we bijvoorbeeld over drie jaar willen houden. We kunnen dan concreet vergelijken of standpunten van inwoners zijn gewijzigd. Dit onder het motto: meten is weten.

Inwonerspanel

De gemeente Brummen neemt het inwonerspanel serieus en betrekt inwoners graag bij belangrijke vraagstukken. Al eerder kreeg het panel vragenlijsten voorgeschoteld over onderwerpen zoals afvalinzameling, gezondheidszorg, vuurwerk, communicatie en minimabeleid. Steeds weer zijn de resultaten betrokken bij het maken van nieuw beleid of het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Het panel bestaat sinds eind 2014 en telt meer dan 1.000 panelleden. Iedere inwoner vanaf 16 jaar kan zich hiervoor aanmelden. Ongeveer viermaal per jaar kan het panellid zijn of haar mening geven over een actueel onderwerp. Deelnemers hebben hiermee daadwerkelijk invloed op de kwaliteit van dienstverlening of beleidskeuzes die gemaakt gaan worden door de gemeente. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het gespecialiseerde en onafhankelijke onderzoek- & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor 'Brummen Spreekt' worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. Ook inwoners die niet beschikken over een computer, kunnen zich bij dit bureau melden om toch mee te doen aan het panel. Zij krijgen dan de vragenlijst per post toegestuurd.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00