Afbeelding

Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen?

Ingezonden

INGEZONDEN: Dat er geen prostitutie in woonwijken mag komen is duidelijk. Dat er geen koffieshops bij scholen geopend moeten worden ook. Waarom dan wel benzinepompen bij biologisch dynamische tuinderijen in de Kwazenbos bij de rotonde?

Waarom niet gestemd voor een groene ondernemer die al 75 jaar zelf zijn broek ophoudt, goed boert en uitbreidt? Waarom niet gestemd voor de uilen (drie paartjes) die daar daadwerkelijk nu veilig de weg overvliegen en, zonder een stuk uilenwal, waarschijnlijk weer uit de lucht gereden worden? 

Dat een benzinepomp uit het dorp verdwijnt is een goed idee. Dat daar appartementen gebouwd worden ook. Echter de prijs is te hoog als daar een groene ondernemer en de natuur met de brokken blijven zitten. De natuur moet ondersteund worden. Ook voor rechtse mensen. Die ademen ook. Ook lokale kiezers hun tuinen verdrogen in Brummen. Ook christelijke kiezers eten biologische groentes en ook PvdA vogels hebben gebrek aan insecten.

Er is een alternatief!

Aan de andere kant van de rotonde ligt grasland. Op deze plek waar al industriële landbouw plaatsvindt, kan eenvoudig een benzinepomp geplaatst worden. Wat is het probleem voor dit geweldige alternatief?

De provincie en haar bureaucratie zouden dit niet willen. Voor de afdeling creatieve oplossingen, kun je de VVD om een boodschap sturen.

Als er ooit een tijd komt waar rechts, links en midden het eens kunnen zijn, is dat nu! Een nieuwe tijd waarin blijkt dat lokaal Brummen ook de biologische boeren steunt. Dat D66 niet alleen een groen logo heeft. Dat CDA het rentmeesterschap serieus neemt. Dat de PvdA niet alleen werkgelegenheid, maar ook natuurgelegenheid steunt, dat de VVD dit keer een oplossing bij de provincie regelt en dat GroenLinks gewoon weer voor de natuur is. Als de gemeenteraad dit voorstel afstemt, betekent dit niet dat er geen woningen gebouwd kunnen worden op het terrein van de Kusters pomp en er is nog steeds een benzinepomp.

Brummen hoeft niet akkoord te gaan met een slechte oplossing die voor de komende 25 jaar mensen frustreert en natuur onderuit haalt. Zeker niet als er een betere oplossing aan de overkant van de rijksweg ligt.

15 juni kun je hierover inspreken bij de gemeenteraad en 29 juni wordt hierover besloten.

J. Dekkers

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35