Afbeelding

Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Samen met een groot aantal gemeenten en provincies in Oost-Nederland doet de gemeente Brummen mee aan een uitgebreid onderzoek naar koopgedrag van mensen. De gemeenten en provincies zetten zich immers samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het belangrijk om met enige regelmaat onderzoek te doen naar koopgedrag. 

Begin september is in Oost-Nederland dit onderzoek gestart. Met het onderzoek brengen we in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen. Maar ook hoe tevreden ze zijn over de verschillende winkelgebieden. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Het onderzoek wordt mede uitgevoerd op verzoek van de vier provincies. En een groot aantal gemeenten. Ook de gemeente Brummen neemt deel aan het onderzoek, dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau I&O Research. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland. Het is voor Brummen de eerste keer dat aan dit onderzoek wordt deelgenomen. 

Deelnemers gezocht

Deze week hebben een groot aantal inwoners uit onze gemeente een brief ontvangen van I&O Research. Ook volgende week ontvangt een grote groep inwoners dezelfde brief. Hierin worden zij uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Deze huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Maar ook inwoners die geen brief hebben gekregen, kunnen meedoen. Tot en met 29 oktober kunnen zij de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Het invullen van de vragenlijst kost slechts 15 minuten. Het levert voor ondernemers, gemeenten en provincies waardevolle informatie op. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van €25,- verloot. 

Privacy gewaarborgd

De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het koopstromenonderzoek 2023. 

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Mailen kan naar info@koopstromen.nl. 

Uit de krant

Ereveld Loenen. Foto: Rutger Jongejan
Dodenherdenking in en om Brummen Algemeen 4 minuten geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 8 minuten geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 19 minuten geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen gisteren
Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden gisteren
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 09:00
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 09:00
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 09:00
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizenwandeling, mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 09:00
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 09:00
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00