Afbeelding

Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Samen met een groot aantal gemeenten en provincies in Oost-Nederland doet de gemeente Brummen mee aan een uitgebreid onderzoek naar koopgedrag van mensen. De gemeenten en provincies zetten zich immers samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het belangrijk om met enige regelmaat onderzoek te doen naar koopgedrag. 

Begin september is in Oost-Nederland dit onderzoek gestart. Met het onderzoek brengen we in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen. Maar ook hoe tevreden ze zijn over de verschillende winkelgebieden. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en de provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Het onderzoek wordt mede uitgevoerd op verzoek van de vier provincies. En een groot aantal gemeenten. Ook de gemeente Brummen neemt deel aan het onderzoek, dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau I&O Research. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland. Het is voor Brummen de eerste keer dat aan dit onderzoek wordt deelgenomen. 

Deelnemers gezocht

Deze week hebben een groot aantal inwoners uit onze gemeente een brief ontvangen van I&O Research. Ook volgende week ontvangt een grote groep inwoners dezelfde brief. Hierin worden zij uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Deze huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Maar ook inwoners die geen brief hebben gekregen, kunnen meedoen. Tot en met 29 oktober kunnen zij de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Het invullen van de vragenlijst kost slechts 15 minuten. Het levert voor ondernemers, gemeenten en provincies waardevolle informatie op. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van €25,- verloot. 

Privacy gewaarborgd

De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het koopstromenonderzoek 2023. 

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Mailen kan naar info@koopstromen.nl. 

Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Finale Hybride Dammen: Kleine foutjes grote problemen. Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Innovatiesubsidie leidt tot vernieuwend concept Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Gemeente, luister naar je inwoners! Ingezonden 1 dec., 09:00
Afbeelding
Eerbeek maakt zich klaar voor het Winter Weekend! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Midwinterwandeling: Een betoverende wandeling vol gezelligheid Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Brummense uitslag verkiezingen Tweede Kamer volgt landelijk beeld Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van start: Reuversweerd oranje uitgelicht! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Rubriek Pennenlikkers: Agave Kruissen Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 30 nov., 16:11
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 30 nov., 16:01
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 30 nov., 11:01
Afbeelding
Drie-koren winterconcert Algemeen 30 nov., 10:47
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 30 nov., 10:33