Afbeelding

Overeenkomst Elzenbos gesloten

Gemeentenieuws

BRUMMEN - Er worden 80 nieuwe duurzame woningen gebouwd in het plangebied Elzenbos in Brummen. Hiermee zet Brummen een belangrijke stap om wat te doen aan de woningnood. In dit plangebied komen 54 betaalbare woningen en 24 woningen in de vrije sector. De verwachting is dat de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 in de verkoop gaan. De start van de bouw van de woningen wordt verwacht in de tweede helft van 2022.

Op basis van provinciale en regionale woningbouwcijfers werd de gemeente Brummen enkele jaren geleden gedwongen om minder woningen te bouwen. Dit had onder andere grote gevolgen voor het aantal woningen binnen het woningbouwproject Elzenbos. Enkele mooie andere ontwikkelingen zorgden sindsdien voor een eigen invulling van het gebied. Zo biedt het nieuwe woningcomplex van Philadelphia een thuis voor 25 mensen met een verstandelijke beperking. En met de komst van het Voedselbos hebben vrijwilligers een groen hart gecreëerd in deze wijk. Langs de N348 ligt een zonnepark, waar BrummenEnergie lokale groene energie opwekt.

Vergroten van aanbod

“Op onze woningmarkt is een grote vraag naar woningen. Vooral onder starters en kleinere huishoudens. Het college wil graag bouwen naar behoefte”, vertelt wethouder wonen Ingrid Timmer. “Met het realiseren van 54 betaalbare woningen (in de prijsklasse € 200.000 tot € 325.000) vergroten we het aanbod voor starters en kleine huishoudens. Daarnaast wordt een beperkt aantal woningen tijdelijk exclusief aangeboden aan huurders van Veluwonen, zodat er doorstroming op de Brummense woningmarkt ontstaat. Een mooie kans voor onze inwoners om binnen onze mooie gemeente te blijven wonen.”

Prettig wonen

“We hebben intensief onderhandeld met de projectontwikkelaars. We willen een mooie en toekomstbestendige wijk. Uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen, ook in financieel opzicht”, licht projectwethouder Pouwel Inberg toe. “De robuuste groenstructuur sluit aan bij de bestaande groenstructuur. Deze groene ruimte zorgt voor vermindering van de hittestress, bevordert biodiversiteit, zorgt voor voldoende waterberging, stimuleert spelen en bewegen en geeft de wijk een hoge ruimtelijke kwaliteit.” Ook de architectuur van de woningen sluit aan bij de eerste fase. “De woningen voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen, en we merken dat mensen de architectuur van de aangrenzende huizen waarderen. Dat zetten we dus door bij deze 80 woningen”, sluit Inberg af.

Marktpartijen

Vanuit het verleden hebben een aantal marktpartijen een voorkeurspositie in het gebied. Het gaat hierbij om Copernicus Builders uit Zelhem, Van Campen Bouw uit Zelhem, BPD Ontwikkeling B.V. uit Amsterdam, Veluwonen uit Eerbeek, Veluwezoom-Verkerk Bouw uit Zevenaar, Rotij Grondontwikkeling Oost uit Rijssen en Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen. Zij gaan de ontwikkeling gezamenlijk vorm geven.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 8 uur geleden
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 8 uur geleden
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 8 uur geleden
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 8 uur geleden
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 8 uur geleden
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 8 uur geleden
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 8 uur geleden
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 8 uur geleden
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 8 uur geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 8 uur geleden