Afbeelding
Foto: Monumentenfotograaf

Twee consulenten vormen kern Knooppunt Mantelzorg

Gemeentenieuws

Willemien Hak en Ellen Lammersen

Brummen/Eerbeek – Het Knooppuntpunt Mantelzorg is met de komst van mantelzorgconsulent Willemien Hak weer compleet. Samen met Ellen Lammersen vormt zij het vernieuwde knooppunt, waarvan de uitvoering sinds begin dit jaar is ondergebracht bij Stichting Welzijn Brummen. Mantelzorgers in onze gemeente kunnen rekenen op ondersteuning via dit Knooppunt Mantelzorg. Om goed op de hoogte te zijn van wat het knooppunt voor mantelzorgers kan betekenen, is het verstandig dat mantelzorgers zich kenbaar maken en zich bij het steunpunt aanmelden. Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar het mailadres mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Of door te bellen naar telefoonnummer (0575) 56 19 88.

Veel inwoners zijn al bekend met de ondersteuning die het knooppunt te bieden te heeft. Willemien Hak, sinds 1 maart werkzaam binnen het knooppunt, zet zich vooral in voor het directe contact met de mantelzorgers. "Zorgen voor je vader of moeder op leeftijd, voor je kind met een beperking, voor je partner met een ziekte of een buurvrouw die langdurig ziek is. Je doet het misschien zonder erover na te denken. Maar je betekent als mantelzorger vaak veel! Soms ben je zelfs onmisbaar," laat Willemien weten. Ze realiseert zich terdege dat het bieden van deze vorm van naaste zorg voor een ander soms ook best moeilijk zijn. "En daarom is het Knooppunt Mantelzorg er voor iedere mantelzorger. Wij helpen mantelzorgers graag bij het vinden van antwoorden die aansluiten bij de persoonlijke situatie. We geven informatie en advies. Dit doen we in de thuissituatie of als dat prettiger is op een andere locatie".

Ellen Lammersen heeft diverse functies vervuld binnen SWB in de afgelopen jaren en vervult vanaf 1 januari al de rol van mantelzorgconsulent binnen het Knooppunt Mantelzorg. Samen richten Willemien en Ellen zich naast de directe mantelzorgondersteuning ook op samenwerking en afstemming met allerlei andere partijen en instanties in onze gemeente die werken met en voor mantelzorgers.

Uiteenlopende activiteiten

Er zijn diverse activiteiten die het Knooppunt Mantelzorg zelf organiseert. Zoals de vertrouwde gespreksgroepen (contactgroepen) waar je andere mantelzorgers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. Vaak heb je maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen en krijg je door een ander weer nieuwe inzichten. De contactgroep is gratis en wordt begeleid door een mantelzorgconsulent. Aanmelden kan bij het knooppunt. Ook vinden er andere activiteiten plaats, zoals in februari nog de activiteit 'Thee & Taart' en in maart 'Brein Actief' en de workshop 'Grenzen stellen'. Ook wordt dit jaar weer een Dag van de Mantelzorg georganiseerd.

Meer weten?

Informatie over het Knooppunt Mantelzorg is te vinden op een speciale pagina op de website www.samengoedvoorelkaar.nl. Ook op de website van SWB is informatie over het knooppunt te vinden. Inwoners en ook organisaties met vragen over mantelzorg kunnen bij het knooppunt terecht via mailadres mantelzorg@welzijnbrummen.nl en telefoonnummer |(0575) 56 19 88.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen gisteren
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00