Afbeelding

Grijze koppen op e-bikes

Columns

COLUMN: De drukke zomerse terrassen in Brummen en Eerbeek schijnen voorzitter Christo ten Veen gelijk te geven dat de Stichting Visit Brummen overbodig is geworden. Brummen is opgestegen in de vaart der volkeren. Zomerkoningin Sarina Wiegman heeft jarenlang haar boterham met pindakaas op een camping in Eerbeek gegeten. Is Brummen dus het bruisende recreatieoord waar een gemeentelijke nota over kwaliteitstoerisme van droomt? Optimistische plannenmakers in de publieke sector zien het al gauw ‘bruisen’. Geen plan zo fragiel of het bruist op het geduldige papier. In de praktijk is het meestal de stortbak in de plee.

Brummen is geen bestemming op zich, zegt de toeristennota van de gemeente. De succesfactoren zijn de door God geschonken Veluwe en het vakantiepark Landal-Coldenhove. De horecaondernemers in de dorpscentra en in het buitengebied hebben de loop er in gekregen en ze vertrouwen erop dat Brummen een toegangspoort van de Veluwe kan worden nu in Rheden de wegen naar de Posbank verstopt raken.

Je hoort het zelden van middenstanders, maar Christo ten Veen looft de gemeente. Ons dorpsbestuur heeft de provincie voor Eerbeek geïnteresseerd. Er is weliswaar rumoer vanwege een lekke vuilnisbelt, een logistiek centrum in het bos en een autoweg door de groene long van het dorp. Maar het maakt het verkeer veiliger en haalt de verwaarloosde beek uit de anonimiteit. De provincie bedenkt en betaalt en maakt van Eerbeek misschien een toeristenfuik. De horecaondernemers zien hun investeringen beloond met aanzwellend bezoek. Nunspeet en Vierhouten zijn stippen aan de horizon van Christo ten Veen.

‘De lokale marketing en productontwikkeling van Visit Brummen-Eerbeek werkt nog beperkt met het doelgroepen model’ volgens de toeristische kwaliteitsnota. De gemeente vraagt zich af welke doelgroep bij Brummen hoort. Het antwoord zie je op straat:. Grijze koppen op e-bikes.

Muus Grijs

Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Finale Hybride Dammen: Kleine foutjes grote problemen. Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Innovatiesubsidie leidt tot vernieuwend concept Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Gemeente, luister naar je inwoners! Ingezonden 1 dec., 09:00
Afbeelding
Eerbeek maakt zich klaar voor het Winter Weekend! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Midwinterwandeling: Een betoverende wandeling vol gezelligheid Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Brummense uitslag verkiezingen Tweede Kamer volgt landelijk beeld Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van start: Reuversweerd oranje uitgelicht! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Rubriek Pennenlikkers: Agave Kruissen Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 30 nov., 16:11
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 30 nov., 16:01
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 30 nov., 11:01
Afbeelding
Drie-koren winterconcert Algemeen 30 nov., 10:47
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 30 nov., 10:33