Veel gezelligheid vorig jaar in Eerbeek.
Veel gezelligheid vorig jaar in Eerbeek.

Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten!

Algemeen

EERBEEK - Bereid je voor op een dag vol opwinding en feestvreugde, want Koningsdag staat voor de deur! Op zaterdag 27 april zal Eerbeek bruisen van activiteiten en festiviteiten ter ere van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Net als voorgaande jaren zal het hijsen van onze nationale vlag symbool staan voor de opening van Koningsdag. Om 11:00 uur zullen de festiviteiten starten bij Stichting Riwis Zorg & Welzijn De Beekwal (locatie: Derickxkamp, Eerbeek), in het bijzijn van de Beekwal bewoners. Muziekvereniging Eendracht Eerbeek zorgt voor een feestelijke muzikale begeleiding.

Nieuw waarnemend burgemeester van gemeente Brummen Geert van Rumund zal samen met kinderburgemeester Anne van Wieringen de vlag hijsen. Een symbolisch moment dat de start markeert van een dag vol vermaak en verbinding voor alle inwoners van Eerbeek. Na de feestelijke opening wacht een kleurrijk scala aan activiteiten voor jong en oud. Van sportieve activiteiten tot gezelligheid op het terras van De Korenmolen, er is voor elk wat wils:

Kleedjesmarkt voor kinderen: Van 12:00 tot 15:00 uur is de kleedjesmarkt te bezoeken om de mooiste parels uit de collectie te zoeken. Liever als verkoper de kleedjesmarkt op? Plaatsbewijzen zijn te koop bij Jumbo Eerbeek voor €3,00. De opbrengst gaat naar het goede doel: Zwembad Coldenhove. 

Gratis attracties voor kinderen: Ook dit jaar zijn de attracties voor kinderen gratis te bezoeken van 12:00 tot 16:00 uur. Van rodeostier tot zweefmolen, of spring jij liever een gat in de lucht op de multi trampoline?

Fietstocht (25 km): Fiets jij mee tijdens onze jaarlijkse fietstocht door de prachtige omgeving van Eerbeek? Onderweg zijn er twee rustpunten waar u een kleine (gratis) versnapering krijgt aangeboden. Starten kan tussen 13:00 en 14:00 uur, de deelname is €3,00 en de opbrengst gaat naar het goede doel: Zwembad Coldenhove

Jeugdvogelschieten: Onder begeleiding van de Schuttersvereniging Eerbeek wordt er met een echte luchtbuks op een vogel van schuim geschoten. De Jeugd Schutters Koning of Koningin wint niet alleen eeuwige roem, maar ook een leuke prijs.
Opgeven kan vanaf 14:30 uur bij de locatie van het jeugdvogelschieten. Deelname is gratis en schieten kan van 10 t/m 15 jaar op eigen risico.

Muziekspektakel: Vrijdagavond 26 april starten we al met een gezellige pre-party. Op Koningsnacht is iedereen van 20:30 tot 01:30 uur van harte welkom bij Grand Café Restaurant De Korenmolen, om te komen feesten op muziek van The Bacon Factory. De entree is gratis.

Tijdens Koningsdag zal DJ Kevin ons voorzien van gezellige hits. Hij zal zijn platen draaien van 16:00 tot 20:30 uur. In de tussentijd zal zanger Dennis Wiltink het publiek vermaken met zijn voorliefde voor Nederlandse hits. Het beloofd een energieke show te worden met nummers uit zijn eigen repertoire en steengoede covers! Ben jij erbij? 

Verloting voor het goede doel: We zetten deze jaarlijkse traditie voort. Dit keer zamelen we geld in voor Zwembad Coldenhove. Er zijn dit jaar maar liefst 10 geweldige prijzen te winnen. Meer informatie over de verloting of het goede doel is te vinden in het Koningsdag Journaal dat u in de brievenbus zult ontvangen. Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek www.oranjeverenigingeerbeek.nl of neem contact op via Instagram of Facebook.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 16 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00