Horeca eigenaren en organisatie slaan handen ineen.
Horeca eigenaren en organisatie slaan handen ineen.

Pinksterweekend in het teken van brede verbinding

Algemeen

BRUMMEN – Met een nieuw fris bestuur en een fijne samenwerking tussen en met horecabedrijven en organisatoren gaat het Pinksterfestival editie 2024 vol goede moed van start om weer iets moois neer te zetten waar Brummen trots op kan zijn en hopelijk jaren mee verder kan.

Er ligt een prachtig programma klaar voor het pinksterweekend van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei. Met live muziek, pink(ster)pop, theater, samen eten, horeca plein, kunstmarkt, pinkstermarkt, korenspektakel, show en kinderplezier is het de organisatie gelukt om iedereen, lekker dichtbij huis, met de pinksterdagen te kunnen laten genieten. Het is aan u om daarbij te zijn en u te laten verwennen door alles wat voor u is bedacht. Als de weergoden dan ook nog meewerken belooft het een fantastisch evenement te worden!

Audrey’s, Tante Blanche en Concordia zullen hun eigen horecagelegenheden tijdens het weekend sluiten wanneer ze samen het horeca plein rondom de muziektent bedienen van heerlijke hapjes en verfrissende drankjes. Met de gekochte pinksterfestivalmunt kunt u van al hun diensten gebruik van maken.

Op vrijdagavond trapt pink(ster)pop om 20:00 uur het pinksterweekend af met een avond vol muziek van maar liefst drie bands! Down to earth’’ is een vijf koppige Achterhoekse band die bekende pop en rock songs speelt. Band ‘La Ratte’ speelt een rauwe mix van Rhytm & Blues met Rootsrock. Ze halen hun inspiratie uit Texas Blues met de aanstekelijke Mississippi Hill Country groove. Absolute uitsmijter van de avond is ‘Trademark’, een veelzijdige Veluwse TOP 2000-band die tijdloze klassiekers en hedendaagse hits laat horen, vaak in een verrassend muzikaal jasje. Kortom gegarandeerd een knallende pinksterpop avondshow met voor elk wat wils!

Zaterdag kunt u van 17:00 tot 19:30 uur heerlijk gezamenlijk eten tijdens het theaterdiner en genieten van drie gangen geserveerd aan lange tafels in de gezellig aangeklede tent. Laat u daarbij verrassen door de lokale culinaire sterren! Aansluitend zijn er diverse kleinschalige theatervoorstellingen te bezoeken in de inmiddels beroemde theaterwagens die op het plein staan. Wolfgang Reiziger zal in de tent een programma verzorgen want de hele avond blijft de bar geopend en is er de mogelijkheid een hapje te eten. Tickets voor het theater diner zijn vanaf nu te koop bij Primera Brummen, wees er op tijd bij want vol is vol. 

De zondag brengt, vanaf 12:00 uur, kunstzinnige kunst op de gezellige kunstmarkt met uitloop naar het ‘kunststraatje van Brummen’. In de muziektent zullen diverse koren liveoptredens verzorgen tijdens het korenfestival. Het voorheen bekende shantykorenfestival is de voorloper en Shantykoor ‘De IJsselboei’ zal ook nu zeker aanwezig zijn! Dierense Jazz bigband ‘Ben Martin’ zal na afloop, met tien enthousiaste musici, heerlijke muziek van o.a. Duke Ellington brengen waarbij u kunt genieten van hapjes en drankjes op het horecaplein.

Op tweede pinksterdag zal om 10:00 uur de welbekende pinkstermarkt opnieuw zijn intrede doen in het centrum van Brummen. Duizenden bezoekers bezochten eerder deze markt en op diverse plekken zal live entertainment en live muziek de gehele dag te horen en zien zijn. Op de markt zijn twee horecapleinen gesitueerd waarbij tussen 14:30 en 17:00 uur de band BOOM zal optreden op het marktplein. De Triple Blended Band verzorgt muziek op het terras van Concordia. 

Het hele weekend staat in het teken staan van verbinding in de breedste zin van het woord. Houd deze dagen vrij voor Brummen want voor lokaal genieten hoef je niet ver weg! De organisatie gaat de komende weken verder fine tunen maar er ligt een goede basis, er zijn voldoende vrijwilligers, gemeente Brummen is welwillend en de samenwerking verloopt geweldig! Kijk voor informatie op: pinksterfestivalbrummen.nl.

 

Uit de krant

Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 14 uur geleden
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00