Open dag banketbakkerij goed bezocht
AlgemeenBRUMMEN - Zo’n 3.000 bezoekers bezochten zaterdag 9 maart de open dag van banketbakkerij Jolink in het nieuwe pand aan de Op den Berg in Brummen. “Opvallend was dat er ook bezoekers waren uit Doetinchem en Apeldoorn, waar we ook winkels hebben,” was de reactie van Levi Jolink op het hoge aantal bezoekers.
Er waren verkeersregelaars, parkeerplaatsen stonden vol en voor het pand stond een flinke rij mensen te wachten. Als bezoeker was het niet te missen: “Er zijn veel mensen die de nieuwe banketbakkerij van binnen willen zien.” Bij binnenkomst kregen de bezoekers een hartelijk welkom en werd er een flyer uitgedeeld met daarop een route en zelfs een prijsvraag. De route zelf was niet te missen, want door de enorme belangstelling trokken de bezoekers als een lint mensen door het pand heen.
Koekjes voor koekiemonsters
Op een fotowand was de historie van banketbakkerij Jolink zichtbaar en daarna konden kinderen zelf koekjes bakken. Bij het zien van de kinderen zei de 7 jarige Daan: “Wat slim, hier laten ze kinderen werken. Dat is goedkoper….” Het moest hem even uitgelegd worden dat ook hij hier zijn eigen koekjes mocht gaan maken. Hij sloot aan bij Casper en Hugo en de meest wonderlijke creaties gingen de fonkelnieuwe oven in. Na een klein half uurtje konden ze hun versgebakken koekjes ophalen.
Lekker zelf aan de slag. Foto: Rutger Jongejan
Taarten versieren
Een ruimte verder was er een workshop taarten bakken, al was het vooral gericht op het versieren van taarten. De basis was vakkundig gemaakt door de professionele banketbakkers. Voor 10 euro kon je een basis aanschaffen, zelf versieren en daarna meenemen naar huis om daar op te eten. En ook die mogelijkheid werd gretig benut en ‘less is more’ ging niet bij iedereen op. Van subtiele slagroomtoefjes tot taarten voor de echte zoetekauw…. Het kwam allemaal voorbij.
Langs de hele route hingen pamfletten aan de muur, met leuke wetenswaardigheden over de bakkerij. Hierop stond informatie die je nodig kon hebben voor de prijsvraag, maar ook leuke weetjes. Bijvoorbeeld over de manieren waarop je ‘stracciatella’ kan uitspreken. Natuurlijk is Jolink ook bekend om het banketbakkersijs. Aan het einde van de route stond de ijskar klaar en kon iedere bezoeker nog even genieten van een bolletje ijs in het voorjaarszonnetje. De winnaar van de prijsvraag zal komende week bekend worden gemaakt en de kleurplaten kunnen nog tot vrijdag 22 maart worden ingeleverd.