Afbeelding

Geslaagd jubileum vrouwenvoetbal vv Oeken

Algemeen

OEKEN - Zaterdag 10 september vierde vv Oeken het vijftigjarig jubileum van het vrouwenvoetbal. De club staat in de erelijst van de KNVB vermeld, hetgeen betekent dat zij erbij waren, vanaf het moment dat de KNVB vrouwenvoetbal in september 1971 erkende. In de allereerste competitie voor vrouwen die in maart 1972 volgde, namen de vrouwen van vv Oeken al deel. Hiervan getuigt het originele wedstrijdformulier (toen nog uitruilformulier geheten), dat bij toeval in de archieven werd gevonden.

In 1971 en 1972 waren onder anderen Henk en Annie Berkelder, Jannie Schmidt, Jan van Engeland, G.J. Groen en Ab Morssink betrokkenen van het eerste uur. Chris en Rikie Dix, ook vanaf de beginjaren betrokken, zijn tot op de dag van vandaag nog actief bij vv Oeken als lid en als sponsor. Samen met medeorganisatoren Eddy Vermaat (coördinator vrouwenvoetbal), Rafaella Oosting en Emile Jager (bestuur), Roy Jurriëns en Claudia Mediati, wist Chris veel namen en foto- en filmmateriaal naar boven te krijgen. Veel van deze oud- en nieuwgedienden kwamen zaterdag naar sportpark ‘De Overkant’ om mensen van toen en nu te ontmoeten. In het clubhuis genoot iedereen zichtbaar van de nostalgie die het uitstraalde, door heel veel tentoongesteld fotomateriaal. De lichting van 1995 mocht ook nog eens genieten van goed bewaard filmmateriaal van onder andere enkele wedstrijden, maar ook van een heus kampioensfeest. Trekker en platte wagen die nu in de categorie ‘oldtimer’ vallen, reden de kampioensmeiden door Brummen en omgeving. De meiden van toen zijn de ouders van de meiden nu en dat maakte het in veel opzichten erg leuk om naar te kijken, omdat wellicht straks ook deze dochters de films gaan zien!

De fotowanden bleven jong en oud als een magneet trekken; veel herinneringen werden daar opgehaald en gedeeld. Zoals gezegd is er veel materiaal bewaard gebleven vanaf het allereerste begin tot nu. Chris en Rikie Dix bundelden veel materiaal in een jubileumfotoalbum, waarvan alle aanwezigen een exemplaar kregen aangeboden.

Voor vv Oeken geldt nu; ‘op naar een volgend jubileum’. De club is ook dit seizoen (het tweeënvijftigste!) weer goed vertegenwoordigd in het meisjes- en vrouwenvoetbal. Wil je ook komen voetballen bij een club die al meer dan een halve eeuw vrouwenvoetbal omarmt? Neem dan voor meer informatie contact op met Eddy Vermaat (0622206233/ meiden@oeken.nl) of Claudia Mediati (0627246982).

Uit de krant

Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00
Foto tijdens het 25 jarig jubileum van landelijke rijvereniging 'de IJsselruiters' uit Brummen in 1951.
Rubriek Oud Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
Brummen treedt op tegen houtversnipperaars Algemeen 12 apr, 09:00
Foto ter illustratie. Bron: Google maps
Hoe naar huis gaan 'thuiskomen' werd. Ingezonden 12 apr, 09:00
Hoofdroute A50.
Eerbeekse knelpunten: ingewikkelde puzzel Algemeen 12 apr, 09:00
Muhammed in actie tegen ijzersterke EK-deelneemster Gwen Scholten.
Jeugddammen: De regiocup Gelderland Algemeen 12 apr, 09:00
Nicole Regelink schrijft 'Vergetelheden'. Foto: Artist-freed.
Zorgzame pennenlikker schrijft 'Vergetelheden' Algemeen 12 apr, 09:00
Gezelligheid rondom het Andreashuis.
Andreasrommelmarkt Brummen Algemeen 12 apr, 09:00
Huldiging koorleden.
Vrouwenkoor Phoenix kijkt goed terug op 2023 Algemeen 12 apr, 09:00