Afbeelding

SWB zorgt voor breed zomerprogramma

Algemeen

BRUMMEN - De Stichting Welzijn Brummen gaat deze zomer zorgen voor een breed activiteitenprogramma. Normaal wordt in deze periode het aantal activiteiten juist afgeschaald. Volgens Ruth Frederiks, coördinator sociaal cultureel werk bij de SWB gebeurt dat omdat de behoefte aan een zomerprogrammering groter is dan gedacht.

“We vergeten weleens dat een grote groep mensen niet op vakantie gaat. En van die mensen gaan de kinderen, kleinkinderen of vrienden misschien wel weg. Dus vervalt een stuk van hun sociale omgeving, een stuk van hun normale programma. Hen willen we iets bieden. Of het nu ouderen of jonge mensen zijn. We hebben binnen onze organisatie en met de vrijwilligers gekeken wat haalbaar is en dat is veel. Zo kunnen we een aanzienlijk deel van de reguliere activiteiten doorzetten, maar dan misschien op een ander moment. Maar er zijn ook nieuwe zaken.”

Zo start de SWB met de activiteit ‘Kunst door de brievenbus’. Deelnemers krijgen elke oneven week per post een opdracht voor het maken van een kunstwerk. Frederiks: “Die opdrachten zijn bedacht door kunstenaars en zijn te vervullen met spullen die mensen in huis hebben. Je hoeft er dus geen dure materialen voor aan te schaffen. De idee is dat mensen die dat willen hun werk bij de SWB inleveren. Dat wordt dan door de kunstenaars beoordeeld. Wellicht dat we in de toekomst ook een expositie met ingezonden werk houden. Overigens gaan we in de zomermaanden ook kunstclubjes starten.”

Ook ‘Dans mee’, een dans- en ontmoetingsactiviteit voor mensen met licht verstandelijke beperking of autisme is nieuw in het pakket, evenals (donderdag 7 juli) een workshop “aandacht voor (onzichtbare) rouw. Dat laatste is een verkenning van hoe het rouwproces werkt en wat rouwreacties zijn aan de hand van de verliescirkel. Deze reacties zijn voor ieder mens anders. Het doel is om deze te herkennen en er betekenis aan te geven.

Een hele reeks reguliere activiteiten, die normaal zouden stoppen gaan (grotendeels) door. Zo kan er nagenoeg elke dag biljart worden gespeeld of jeu de boules. Op dinsdag is er telkens koersbal en ook de gezamenlijke maaltijden in Tjark Riks en de Wheme gaan (deels) door.

Fredriks: “En zo is er meer. Er zit voor iedereen wel wat bij. En trouwens als er mensen zijn die zelf een idee hebben voor een leuke bijeenkomst. Laat het ons vooral weten. Als het enigszins te doen is, pakken we het op. Mensen die willen deelnemen aan een en ander raad ik aan vooral online naar onze agenda te gaan, te vinden op welzijnbrummen.org/agenda. Mensen kunnen ons benaderen via info@welzijnbrummen.nl en tel: 0575-561988 (bereikbaar werkdagen van 09.00- 13.00). Zo gaan we er een mooie zomer van maken.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 19 uur geleden
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 19 uur geleden
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 19 uur geleden
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 19 uur geleden
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 19 uur geleden
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 19 uur geleden
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 19 uur geleden
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 19 uur geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 19 uur geleden
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 19 uur geleden