Clubkampioenschappen badmintonclub ’t Pluumpje Eerbeek

Algemeen

EERBEEK – Recent werden de clubkampioenschappen van badmintonclub ’t Pluumpje gehouden in sporthal De Bhoele in Eerbeek. In 2019 werden er bij BC ’t Pluumpje voor het laatst clubkampioenschappen gehouden, maar dit jaar kon er eindelijk weer om de titels en prijzen worden gestreden. Door de grote animo kon er dit jaar zelfs onder zowel de competitiespelers als de recreanten/junioren worden gestreden in vrijwel alle disciplines. De meeste partijen werden in poules gespeeld en bestonden uit twee gespeelde sets, waarna punten werden toegekend. Partijen in de kruisfinales en finales bestonden uit twee gewonnen sets. Voor de winnaars en runner-ups waren er wisselbekers, medailles en prijzen gesponsord door MAMS Coffee & More.

Voor de competitiespelers stonden de herendubbel, damesdubbel, herenenkel, damesenkel en gemengd dubbel op het programma. Bij de herendubbel zijn Sander Arends en Dylan van Ginkel geëindigd op de 1e plaats, Martijn Nusselder en Raymond Rensen op de 2e plaats. Bij de damesdubbel zijn Marjolein Boesveld en Linde Wils geëindigd op de 1e plaats, Silke Wils en Marieke Rijkaart op de 2e plaats. Sander Arends mag zich dit jaar clubkampioen (heren) van BC ‘t Pluumpje noemen. Hij eindigde ongeslagen op de 1e plaats bij de herenenkel, Martijn Nusselder op de 2e plaats. Linde Wils mag zich dit jaar ook clubkampioen (dames) van BC ’t Pluumpje noemen. Zij eindigde ongeslagen op de 1e plaats bij de damesenkel, Silke Wils op de 2e plaats. Bij de gemengd dubbel zijn Sander Arends en Marjolein Boesveld geëindigd op de 1e plaats, Dylan van Ginkel en Linde Wils op de 2e plaats.

Voor de recreanten/junioren stonden de herendubbel, enkel (heren en dames) en gemengd dubbel op het programma. Bij de herendubbel zijn Rino Kalker en Thomas Moes geëindigd op de 1e plaats, Rob Barmentlo en Jotien Falkena (dame) op de 2e plaats. Bij de enkel is Jotien Falkena geëindigd op de 1e plaats, Thomas Moes op de 2e plaats. Bij de gemengd dubbel zijn Rico Linders en Jotien Falkena geëindigd op de 1e plaats, Thomas Moes en Simone Hissink op de 2e plaats.

Het was een zeer geslaagde dag vol badminton, prijzen en gezelligheid, die bij de meeste deelnemers tot een paar dagen spierpijn heeft geleid. Toch stonden (bijna) alle deelnemers dinsdagavond 12 april gewoon weer fris en fruitig in de sporthal te badmintonnen tijdens de reguliere speelavond van BC ’t Pluumpje.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 4 uur geleden
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 4 uur geleden
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 4 uur geleden
Reinand en Sandra Nikkels begonnen een buurtkastje. Foto: Rutger Jongejan.