Foto: Leontine Lamers
Foto: Leontine Lamers

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in gemeente Brummen

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Dinsdag 26 april 2022 heeft burgemeester Alex van Hedel aan vijf inwoners van gemeente Brummen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer B. Bleumink, mevrouw A.W.J. de Gier-Middelweerd, de heer H.G. Blom, mevrouw P.M. Snijders en de heer W.J. Weijenberg werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kregen het bijbehorende lintje opgespeld door de burgemeester. De huldiging vond plaats op Kasteel Engelenburg in Brummen. Ook mevrouw W.M. Verschoore ontving een lintje, alleen werd deze uitgereikt tijdens de lintjesregen in de gemeente Zutphen.

Toelichting gedecoreerden gemeente Brummen op dinsdag 26 april 2022  Kasteel Engelenburg te Brummen:

De heer B. Bleumink (81 jaar) uit Brummen 

De heer Bleumink is al sinds 1970 een actief vrijwilliger onder andere bij het St. Jansgilde, als collectant bij de brandwondenstichting, als bestuurslid bij de biljartvereniging en als chauffeur bij het Rode Kruis. Jarenlang was hij bij de vrijwillige brandweer in Brummen en is hij uitgezonden geweest naar Nieuw-Guinea. Een man met een groot hart, die positief in het leven staat en veel betekent voor de gemeenschap. 

Mevrouw A.W.J. de Gier-Middelweerd (78 jaar) uit Hilversum (tot vorig jaar woonachtig in Brummen)

Mevrouw De Gier-Middelweerd zet zich al jarenlang in allerlei vormen in voor het sociale en maatschappelijke leven in gemeente Brummen. Ze is actief als voorzitter in de vereniging Ouderenbelang. Deze vereniging is door haar opgericht nadat de Ouderbond ANBO afdeling Eerbeek was opgeheven. Vanaf 2003 staat ze wekelijks in de Wereldwinkel voor advies en verkoop. Ook voor IVN natuureducatie heeft ze haar sporen verdiend met onder andere het wilgen knotten. Vanaf 2006 is ze voorzitter en lid van KVG (Katholieke Vrouwen Gilde) Eerbeek. Kortom een vrijwilliger in hart en nieren.

De heer H.G. Blom (88 jaar) uit Brummen

De heer Blom is bij vele verenigingen vrijwilliger geweest en dat al 70 jaar! Naast zijn werk, een boerenbedrijf runnen, deed hij veel vrijwilligerswerk onder andere als voorzitter ABTB tot het samengaan met de LTO, als lid van de Andreas parochie, als lid van het schoolbestuur Pancratiusschool, als voorzitter van KBO Brummen en als lid van de Marke. Een maatschappelijk bewogen man met het hart op goede plaats en dat al zoveel jaar.

Mevrouw P.M. Snijders (69 jaar) uit Brummen

Mevrouw Snijders heeft belangeloos een grote bijdrage geleverd aan de samenleving. Zij is initiatiefneemster geweest voor de oprichting en bijna 25 jaar voorzitter geweest van het Filmhuis Dieren. Dit heeft geleid tot een filmhuis met tegenwoordig 8000 bezoekers en een keur aan films. 

Kort nadat zij in 2015 in Brummen is komen te wonen, heeft zij Brummen Zonder ZwerfVuil (BZZV) opgericht. Inmiddels zijn er enkele tientallen vrijwilligers actief en wordt Brummen zeer regelmatig geschoond van allerlei vormen van zwerfafval. Verder heeft ze circa 15 jaar lang de etalage van een voormalige bakkerij in Dieren voorzien van wisselexposities met werken van regionale kunstenaars en is zij ruim vijf jaar actief als gids in het Lalique Museum in Doesburg waar ze vele teksten voor catalogi en persberichten heeft geredigeerd.

De heer W.J. Weijenberg (58 jaar) uit Empe

De heer Weijenberg is al jaren lid van het dagelijks bestuur van het gemeenschapshuis ’t Oortveld, sinds 2006 is hij voorzitter. Hij is van alle markten thuis, zet zich overal voor in zoals al het onderhoud, het draaien van bardiensten en het regelen van het bedrijfsschieten. Verder is de heer Weijenberg al 28 jaar vrijwilliger bij de Oranjevereniging Empe (OVE), ook hier verricht hij weer diverse werkzaamheden. Ook is hij al 25 jaar bestuurslid van schietvereniging DVS waarvan al ruim 15 jaar secretaris. 

Mevrouw W.M. Verschoore (70 jaar) uit Brummen

Mevrouw Verschoore is al 22 jaar betrokken bij jeugdtheater Zjuust uit Zutphen. Zij produceert en regisseert samen met mevrouw Biemond toneelopvoeringen met jongeren, vaak toneelstukken van grote schrijvers zoals Shakespeare en Roald Dahl. Het sociale proces binnen de spelersgroep waarin ieder alle teksten leren spelen brengt een enorme saamhorigheid onderling en spreekt de fantasie aan. Het zijn verrijkende ervaringen voor de spelers. Het lintje is uitgereikt tijdens de lintjesregen in gemeente Zutphen waar zij samen met mevrouw Biemond gehuldigd werd.

Uit de krant

Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 22 uur geleden
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 22 uur geleden
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen gisteren
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen gisteren
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen gisteren
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen gisteren
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen gisteren
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primera-vestiging. Foto: Vincent van Leest
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00