eflight
eflight

E-campus elektrische luchtvaart Teuge krijgt Europese steun

Algemeen

TEUGE - Onder leiding van E-deck werken E-flight Academy, Hangar One en Hogeschool InHolland aan een E-campus voor elektrische vliegtuigtechnologie op luchthaven Teuge. De E-campus ontvangt steun vanuit de gelden uit de Europese Unie. Een groene impuls voor de Oost-Nederlandse economie na de gevolgen van de COVID-pandemie.

De E-Campus bestaat uit gedeelde onderzoeksfaciliteiten voor elektrische vliegtuigtechnologie en het elektrificeren van de luchthaveninfrastructuur en andere activiteiten op de grond. Daarmee kunnen MKB-bedrijven met kennis en onderwijsinstellingen gericht werken aan allerlei schone elektrische luchtvaarttoepassingen. Daarbij gaat het om nieuwe elektrische aandrijflijnen en batterij technologie. Maar zeker ook activiteiten en ontwikkeling speciaal gericht op het onderhoud van elektrische vliegtuigen.

Door het bijeenbrengen van die kennis met expertise en faciliteiten kunnen slimme ondernemers werken aan schone oplossingen voor luchtvaart. Luchthaven Teuge en de gedeelde faciliteit E-Campus worden daardoor een belangrijk innovatief centrum én een interessante vestigingsplaats voor het versnellen van de transitie naar elektrisch vliegen. Daarmee krijgt de regionale economie een groene impuls. Luchtvaart zorgt voor een grote uitstoot van broeikasgassen, met name koolstofdioxide, stikstof en fijnstof.

De Europese Unie het EU stelde geld beschikbaar voor het herstel van de economie van de gevolgen van COVID. Er wordt gestreefd naar een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. De nadruk ligt op investeringen in de slimme uitrol van innovatieve technieken en processen op het gebied van digitaliseren en groen en duurzaamheid. Zodat een snelle en succesvolle marktintroductie plaatsvindt. Ook is er geld beschikbaar voor investeringen in onderzoeksfaciliteiten en activiteiten zoals laboratoria en specialistische productieruimtes. Daar kunnen MKB-bedrijven nieuwe ideeën en producten makkelijk testen en doorontwikkelen.

Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Drie-koren WINTERCONCERT. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Midwinterconcert Wilhelmina Spankeren Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schrijfmarathon Amnesty International Algemeen 29 nov., 14:19
Afbeelding
Hoogste punt Veluwe, met duister verleden Algemeen 29 nov., 13:12
Afbeelding
GEZAMENLIJK KERSTCONCERT PHOENIX EN BRUMMENS MANNENKOOR Algemeen 29 nov., 12:52
Afbeelding
Doorstappen in de Imbos. Algemeen 29 nov., 12:35
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 29 nov., 12:33
Afbeelding
Grote Clubactie breekt records! Algemeen 29 nov., 11:21
Afbeelding
Oliebollenactie van Vrienden van Loenense Bossen Algemeen 29 nov., 11:17
Afbeelding
Comedy Night bij de Vroolijke Frans Algemeen 29 nov., 11:16