Afbeelding

N348 is een racebaan

Algemeen

INGEZONDEN - De N348 (ook wel rondweg om Brummen), ooit gepland als onderdeel van de  snelweg tussen Arnhem en Deventer,  is verworden tot racebaan. GroenLinks heeft de provincie Gelderland, de eigenaar van deze weg, onlangs weer benaderd en vragen gesteld om hier een 80km-weg van te maken. Helaas wijst de provincie het initiatief af! 


Het argument van de provincie is dat de weg nu eenmaal is ingericht als 100 km-weg en dat meetgegevens geen aanleiding geven voor aanpassing van de snelheid,  ondanks het feit dat aanwonenden al jarenlang aandacht vragen voor de leefbaarheid, het milieu en gezondheid die negatief wordt beïnvloed.

Door de politie wordt niet gehandhaafd.

De provincie stelt verder dat op het traject  Dieren-Zutphen een mogelijkheid moet zijn om veilig ( vrachtverkeer) in te kunnen halen en dat de weg nu eenmaal is ingericht als 100 km-weg en dat het verkeer zich ook dusdanig gedraagt. Vanwege deze inrichting  zal er dan ook niet door de politie gehandhaafd  worden.

Argumenten GroenLinks

Ook op de vragen van Groen Links dat dit ook prima kan bij een snelheid van 80km en dat de toegangswegen naar dit traject al 2-baanswegen zijn met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur blijft de provincie vasthouden aan haar argumenten. 

Verder wijst GroenLinks er op dat voor 2023 groot onderhoud wordt gepleegd aan de N348. Dit zou een ideaal moment moeten zijn om de inrichting én snelheid aan te passen. Helaas ook hier als antwoord dat dit niet zal worden overwogen.

Kortom, de provincie kiest er naar ons idee voor om de argumenten van de aanwonenden (zoals geluidsoverlast,  fijnstof, hoger brandstofverbruik en milieuaantasting) niet serieus te nemen en zal er niets aan de situatie veranderen.

GroenLinks kan zich niet vinden in deze argumenten en komt met een alternatief plan:  Een  4-baans is niet  noodzakelijkheid. Terugbrengen naar een 2-baansweg met een maximumsnelheid van 80 km. Op het vrijkomende  wegdeel  zonnepanelen plaatsen waarmee honderden woningen  van elektriciteit kunnen worden voorzien. “Het nuttige wordt zo met het aangename verenigd.”

 Dit plan is inmiddels huis aan huis verspreid aan de bewoners  die dichtbij de N348 wonen.  En we zullen doorgaan met het actief benaderen van de provincie Gelderland, de eigenaar van deze weg, om het een 80km-weg te maken.

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 10 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 23 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 23 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 23 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 23 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 23 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00