Afbeelding

Gratis advies én energiebesparende producten

Algemeen

BRUMMEN - De energieconciërges van BrummenEnergie hebben al honderden huishouden bezocht om ze te helpen besparen op gas en elektriciteit. Elke huurder in de gemeente Brummen kan nog tot uiterlijk 28 februari een beroep op ze doen. “Wij zijn er meer dan tevreden over”, vertelt Sam Alqalqeely uit Brummen. Hij raadt het iedereen aan. “Zeker met die stijgende gasprijzen is het een goed moment om over je verbruik na te denken.”

“Sinds vorig jaar hebben we zonnepanelen - ons eerste stapje richting duurzaamheid. Wij zijn gericht op besparen en duurzaamheid en zochten iemand die daarbij kan helpen.” De energieconciërge werd daarom met open armen ontvangen. “Ik had hierover een bericht gelezen op de Facebook-pagina van de gemeente en via de links daarbij ben ik me er verder in gaan verdiepen. Je wilt je gedrag veranderen, maar je moet je gedrag ook ergens herkennen, zien wat je beter kunt doen.” De conciërge is daar de aangewezen persoon voor. “Deze actie is heel laagdrempelig, voor elke huurder - ongeacht inkomen of gezinssituatie. En de conciërge is heel toegankelijk en flexibel. Hij vertelt geen standaardverhaal maar luistert naar je en stelt dan voor wat voor jou wel of niet handig is.” 

Gratis energiebesparende materialen

De conciërges hebben bovendien hun auto vol energiebesparende producten die ze gratis verstrekken. Voor het gezin van Sam waren dat radiatorfolie, ledlampen, een waterbesparende douchekop en - het meest opvallend - de Geo Trio. Deze energiedisplay toont het verbruik van zowel elektriciteit als gas, mét de daarmee gepaard gaande kosten. 

Actueel inzicht

Bij de familie Alqalqeely staat de Geo Trio in de woonkamer. Vanwege de koppeling met de slimme meter (“en hij is echt heel makkelijk te installeren”, aldus Sam) zie je altijd een actueel beeld van het verbruik: door apparaten in en uit te schakelen wordt het verbruik ervan zichtbaar. Sam heeft met de energiedisplay bijvoorbeeld al ontdekt dat zijn droger twee keer zoveel stroom verbruikt als die van de buren. “En ik heb ook al uitgerekend dat je de kosten van een nieuwe er in een jaar uit hebt.” Door de energietarieven in de Geo Trio in te voeren, zie je direct de kosten van het verbruik. Dat de kinderen de display ook zien staan, vindt Sam waardevol: duurzaamheid wil hij de volgende generatie ook graag bijbrengen. 

Huurders die energie willen besparen kunnen nog deze maand een afspraak maken met een van de energieconciërges. Woningeigenaren kunnen een afspraak maken met een energiecoach. Huurders kunnen na 1 maart ook bij een energiecoach terecht. Inschrijven kan viawww.brummenenergie.nl/energiecoach.

Uit de krant

Een bijzondere 'eropuitdienst' o.l.v. Pastor Jolanda Aantjes in Oeken.
Eropuitdienst Hall Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 16 uur geleden
Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 17 mei, 09:00
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 17 mei, 09:00
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 17 mei, 09:00
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 17 mei, 09:00
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 17 mei, 09:00
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 17 mei, 09:00
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 17 mei, 09:00
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 17 mei, 09:00
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 17 mei, 09:00
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 17 mei, 09:00