Afbeelding

Uniek Sporten Brummen

Algemeen

BRUMMEN - De 3e editie van de kalender Uniek Sporten van de Maand van Uniek Sporten regio Stedendriehoek is klaar! De lokale buurtsportcoaches aangepast sporten verspreiden in januari de kalenders bij deelnemende sportaanbieders, scholen speciaal onderwijs, zorginstanties en -professionals en andere openbare of buurtontmoetingscentra in Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Elke gemeente heeft een eigen kalender waarop zowel lokaal sportaanbod als aanbod in de buurtgemeenten staat voor sporters met een beperking. Middels QR-codes kan alle informatie over het sportaanbod moeiteloos worden gevonden. De kalender loopt van januari tot en met maart 2022. In het voorjaar van 2022 zal de 4e en laatste editie van de kalender verschijnen.

Unieke Sport van de maand januari: Ontspanning

In de regio Stedendriehoek worden door de deelnemende sportaanbieders diverse sporten gericht op ontspanning aangeboden aan sporters met een beperking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld boccia, bowlen en yoga. Deze sporten worden in januari ‘in the spotlight’ gezet! Middels sociale media berichten (www.facebook/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek kunnen sporters vooraf al volop kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt. In februari en maart komen fitness en gymnastiek & turnen uitgebreid aan bod.

Coronamaatregelen

Het sport- en beweegaanbod zal afhankelijk blijven van de geldende coronamaatregelen. We hopen natuurlijk van harte dat door versoepelingen actieve sportbeoefening bij de diverse sportaanbieders weer mogelijk wordt.

Voor wie?

Alle mensen met een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele en mentale beperking kunnen zich aanmelden bij de deelnemende sportaanbieders die vermeld staan op de kalender en vervolgens meedoen met de reguliere trainingen. En mocht de gewenste sport niet lokaal georganiseerd zijn dan is er vast wel een alternatief te vinden in een van de omliggende gemeenten.

Ambitie Uniek Sporten Stedendriehoek

De Stedendriehoek heeft de ambitie om iedereen met een beperking binnen deze regio te laten sporten en bewegen als ieder ander. Hiervoor werkt een team van buurtsportcoaches en regiocoach aangepast sporten nauw samen met de sport, zorg, onderwijs, overheid en ondersteunende organisaties.

Ook een kalender ophangen?

Neem dan contact met de lokale buurtsportcoach aangepast sporten Erik Sanders, brummen@unieksporten.nl Een digitale versie kan ook worden aangevraagd.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 2 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 2 uur geleden
Het team is klaar voor de halve finale Achterhoek Cup.
Spcl. Brummen MO15-01 in Halve Finale om de Achterhoek Cup Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 23 uur geleden
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00