Gemeente haalt band met woonzorgpartners aan

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - De inwoners in de gemeente Brummen in staat te stellen prettig te wonen in alle fasen van hun leven. Dat is het doel van een samenwerkingsovereenkomst die de gemeente en een groot aantal woonzorgpartners hebben afgesloten. Het oogmerk is alle inspanningen op het gebied van wonen, zorg en welzijn nog beter op elkaar af te stemmen.

“Juist door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat onze inwoners met een woon/zorgvraag een passende oplossing krijgen. Een oplossing die rekening houdt met iemands persoonlijke voorkeur,” laat zorg-wethouder Cathy Sjerps weten.

De samenwerking tussen de woonzorgpartners en gemeente werd onlangs met een online-meeting beklonken. Met als resultaat een door alle partijen ondertekende samenwerkingsovereenkomst ‘Wonen met Zorg’.
Voor de zomervakantie dit jaar besloot de Brummense gemeenteraad unaniem en met waardering de woonzorgvisie vast te stellen. Deze visie is tot stand gekomen in samenspraak met veel inwoners en organisaties. Dit document geeft inzicht in de woningbehoefte uit het oogpunt van zorg en vergrijzing.
Wethouder Timmer, verantwoordelijk voor het takenpakket volkshuisvesting, zegt dat de visie de ambities en afspraken voor wonen, zorg én welzijn samenbrengt. “We kunnen hierdoor als gemeente nieuwe woonzorginitiatieven veel beter toetsen. Ook als aanvulling op onze Woonagenda 2019-2023.”
Bij het toetsen gaat het volgens Timmer zowel om kwalitatieve en dus zorginhoudelijke gegevens als om meer kwantitatieve gegevens (aantallen). “Dat wil zeggen dat de woonzorgpartners in onze gemeente alle inwoners met een (toekomstige) woon/zorgvraag willen helpen. Passend en op basis van persoonlijke voorkeuren. Hierbij staat zelfstandigheid voorop. Maar we houden ook zoveel mogelijk rekening met de identiteiten van de verschillende dorpskernen in onze mooie gemeente.” Gemeente en de woonzorgpartners gaan om de ambities waar te maken onder meer een woonzorg- netwerk op zetten. Dat heeft als doel de samenwerking uit te breiden en verder te verbeteren. Ook gaan de partijen werken met een 24 uurs-zorgplan. Een belangrijk instrument om ook in de toekomst ervoor te zorgen dat 24 uur zorg gewaarborgd blijft.
“De woonzorgvisie is een samenhangend kader,” zegt wethouder Sjerps. Met behulp van dit convenant én het 24-uurs zorgplan is er nu een waardevol instrument tot stand gekomen om woonzorg- initiatieven kwalitatief en kwantitatief te beoordelen. “Zowel als het gaat om ruimtelijk planologische aspecten als ook om zorg en ondersteuning.”

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00