Afbeelding

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Hall

Algemeen

HALL - Loopt u ook graag een blokje om in uw  eigen omgeving? Wilt u meedenken over de doorontwikkeling van de wandelmogelijkheden in de omgeving van Hall? Kom dan naar de startavond op dinsdag 23 november. De dorpsraad Eerbeek & Hall, de gemeente Brummen & Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) willen samen met bewoners en partijen in het gebied het Rondje Hall doorontwikkelen. Dit is een bestaande wandelroute die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. De startavond vindt plaats om 19.30 uur in het Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a Eerbeek. Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u zich voor de startavond aan te melden in verband met het aantal beschikbare plekken. Dat kan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl/startavond-klompenpad-hall/ . Inloop met koffie & thee vanaf 19.15 uur.


Klompenpaden in Gelderland

In Gelderland en Utrecht zijn 131 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht. Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven. Met het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het historische landschap hersteld. Deze combinatie van natuur en cultuurhistorie is niet alleen interessant voor recreanten maar ook voor bewoners die op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken. Klompenpaden vergroten de toegankelijkheid van het platteland en zijn daarmee een stimulans aan de lokale economie. Momenteel wordt deze beleving geboden in het Rondje Hall. Voor het Klompenpad bij Hall wordt dan ook het reeds bestaande Rondje Hall doorontwikkeld. Verder bevindt zicht in de gemeente Brummen al het bestaande Leuvenschepad. De komende jaren worden er vier nieuwe Klompenpaden in de gemeente Brummen gerealiseerd: in Eerbeek, Empe/Tonden, omgeving Hall en Voorstonden/Cortenoever.


Startavond

Op de startavond wordt het project om het Rondje Hall door te ontwikkelen toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om te reageren op de eerste ideeën en hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun aanvullende ideeën voor deze route aan te dragen. Alle input van de avond zal verzameld worden op een centrale kaart. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de doorontwikkeling van het Rondje Hall. Wilt u deelnemen aan deze avond? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op onze website: https://www.landschapsbeheergelderland.nl/startavond-klompenpad-hall/. Denkt u aan de coronapas? Het Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen en de provincie Gelderland. Voor vragen over deze avond kunt u terecht bij Bjorn van As van SLG, tel. 06-29321672

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 22 uur geleden
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 22 uur geleden
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 22 uur geleden
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 22 uur geleden
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 22 uur geleden
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 22 uur geleden
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 22 uur geleden
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 22 uur geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 22 uur geleden
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 22 uur geleden