Afbeelding

Apeldoorn botst met Gelderland over Loenen

Algemeen

LOENEN – De gemeente Apeldoorn heeft bij de Provincie aangekondigd uit het overleg EerbeekLoenen 2030 te stappen als er niet meer gedaan wordt aan het verminderen van de verkeersdruk in Loenen. Die aankondiging volgde nadat ambtenaren van de provincie Gelderland hadden aangekondigd dat eerdere beloften niet nagekomen konden worden omdat er nu geen geld is.

In de projectgroep Eerbeek Loenen 2030 hebben de Industriekring Eerbeek Loeen (IKEL), de gemeente Brummen en Provincie Gelderland de handen ineengeslagen. Samen hebben deze partijen de wens om de leefbaarheid in de dorpen Eerbeek en Loenen te vergroten en de (papier)industrie in de regio te ontwikkelen. Met het dorp Loenen is ook het bestuur van de gemeente Apeldoorn nauw betrokken bij deze ontwikkelingen. Het gaat dan voornamelijk om de keuze die wordt gemaakt voor de locatie van het Logistiek Centrum Eerbeek (LCE). De verkeersafwikkeling die het gevolg is van die keuze is bepalend voor de verkeersdruk door Loenen over de Eerbeeksweg of richting Apeldoorn over de weg langs het Kanaal.

Volgens bronnen die deze krant heeft gesproken verlopen de besprekingen tussen Apeldoorn en de Provincie Gelderland op het ogenblik zeer stroef en wil het Apeldoorns college zelfs afhaken.

In het verleden zijn met de Provincie afspraken gemaakt over het beperken van de verkeersdruk in Loenen. Tijdens de rechtszaak over de werkzaamheden aan de N786 werd duidelijk dat de provincie van die afspraken af wil, omdat uit een tussentijdse rapportage blijkt dat er nu geen geld is voor die maatregelen. Dat wekte de woede van het college van Apeldoorn.

Op 7 oktober werd een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Brummen en de provincie Gelderland getekend door Brummense wethouder Ine van Burgsteden en gedeputeerde Jan Markink. Naar verluid zou tijdens die bijeenkomst ook met de gemeente Apeldoorn een overeenkomst worden getekend, maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Het Apeldoornse college zou eerst van de provincie duidelijkheid willen hebben over het nakomen van de in het verleden gemaakte afspraken.

Ondertussen zijn er ook kleine irritaties tussen provincie en gemeente Apeldoorn. In juli vroeg de provincie een kapvergunning voor een tweetal bomen langs de Eerbeekseweg in de veronderstelling dat dat een formaliteit was. Apeldoorn weigerde die en uiteindelijk werd in september voor een boom de vergunning alsnog verleend. Maar dit zorgt wel voor vertraging van de werkzaamheden. De eik voor Eerbeekseweg 93 is een bijzonder boom en mag niet worden gekapt.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00