Spar Loenen moet nog wachten op veilige oversteek. Foto: Will Beumer.
Spar Loenen moet nog wachten op veilige oversteek. Foto: Will Beumer.

Spar Loenen moet nog wachten op veilige oversteek

Algemeen

LOENEN - Het duurt nog tot het voorjaar 2022 tot de oversteekplaats bij de Spar in Loenen echt veilig wordt. De provincie laat momenteel allerlei werkzaamheden uitvoeren aan de N786, de drukke route die ponder meer dwars door de kom van Loenen heen loopt. De kap van een boom zorgt voor een vertraging bij de oversteek bij de supermarkt.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren van de oversteekplaats bij de Spar in Loenen, is het nodig om een boom te kappen in het trottoir. Gemeente Apeldoorn verleende onlangs de kapvergunning ervoor. In afwachting van de bezwarentermijn, is het niet mogelijk om op korte termijn te starten met de werkzaamheden aan deze oversteekplaats. Er zijn ook nog onderhoudswerkzaamheden aan de N786. Daarom worden de werkzaamheden aan de oversteekplaats uitgesteld tot het voorjaar van 2022. De klus gaat dan twee weken duren. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg volledig afgesloten voor al het verkeer. Alleen de woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via het Apeldoorns Kanaal.

Het werk aan de provinciale weg N786 tussen Apeldoorn en Dieren loopt door en/of langs de kernen Laag Soeren, Eerbeek, Loenen en Dieren. De afgelopen maanden is de route op diverse plaatsen fiks onder handen genomen. Tegelijk met dit onderhoud zijn in Loenen en op de Harderwijkerweg Eerbeek enkele maatregelen genomen voor verbetering van de verkeersveiligheid. In Eerbeek is bij de komgrens op de Harderwijkerweg een komslinger geplaatst. Daarnaast is de rood-licht regeling van de verkeerslichten bij het kruispunt Harderwijkerweg met de Veldkantweg-Boshoffweg aangepast.

Inmiddels is het werk grotendeels geklaard. Behalve de oversteekplaats in Loenen zijn er nog twee klussen in Eerbeek die pas -volgens schema pas in het voorjaar van 2022 worden aangepakt. Op het tracé van de rotonde rotonde Loenenseweg/Harderwijkerweg/Eerbeekseweg tot rotonde Coldenhove wordt dan het probleem met de wateroverlast verholpen. Het tracé rotonde Coldenhove en Harderwijkerweg tot de Doonweg wordt ook dan aangepakt.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 12 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00