Afbeelding

Plannen voor Eerbeek komen in rap tempo dichterbij

Algemeen

EERBEEK - De diverse plannen voor de verder ontwikkeling en de aanpak van problemen in Eerbeek komen in snel tempo dichterbij. De provincie Gelderland, als belangrijkste kartrekker voor de diverse projecten, plant om na de zomervakantie met zoveel mogelijk burgers in gesprek te gaan over de diverse onderzoeken en projectvoorstellen. Het gaat daarbij om de projecten Wegennet, Logistiek Centrum Eerbeek, Mayr-Melnhof en Structuurvisie Centrum en Eerbeekse Beek.

Bij het laatste gaat het om een forse facelift voor het Eerbeekse centrum en de aanpalende gebieden. Er moet meer groen komen, de Stuijvenburchstraat wordt verblijfvriendelijker en verkeersveiliger, de Eerbeekse Beek wordt prominent zichtbaar, er komen meer parkeerplaatsen en een opwaardering voor het Elis Ligtleeplein; het Kerstenterrein wordt bebouwd of gewoon een park. Het door adviesbureau Arcadis opgestelde document waarin deze thema’s zijn benoemd, ligt tot 16 juli ter inzage. Alle reacties worden beantwoord en daar waar mogelijk verwerkt in de definitieve visie.

Het project Mayr-Melnhof behelst een verkeersonderzoek naar de aanrijroutes naar de fabriek en een mogelijke andere inrichting van het terrein om bijvoorbeeld geluidsoverlast te beperken (zie ook elders in deze krant). De onderzoeksresultaten staan op de website van de provincie. Belangstellende met vragen kunnen zich inschrijven om nog vóór de zomervakantie in gesprek te gaan met de specialisten. Direct na de zomervakantie (week 35) wordt de sessie herhaalt. Twee weken later wordt dan gestart met de keuze voor de voorkeursvariant.

Intussen zijn belangrijke stappen gezet met het Verkeerscirculatieplan Eerbeek, dat moet zorgen voor veiliger en minder belastend verkeer in het dorp. Het gaat met name om wegen op de Eerbeekse bedrijventerreinen of wegen die er naartoe leiden. Vrachtverkeer speelt een belangrijke rol. Dagelijks zijn er in het gebied Eerbeek-Loenen zo’n 1350 vrachtwagenbewegingen. Een inventarisatie van knelpunten laat zien dat de bochten in de wegen soms te krap zijn voor vrachtwagens en kruisingen door bijvoorbeeld hoog groen te onoverzichtelijk. Geparkeerde vrachtwagens en stoppende bussen bij haltes verhinderen soms de doorstroming. Wegvoorzieningen van fietsers en voetgangers als fietspaden, zebrapaden en trottoirs voldoen soms niet. In september/oktober houdt de provincie bijeenkomsten om met belangstellenden te spreken over deze knelpunten en de oplossingsrichtingen. Als eerste stap na de zomervakantie komt de Coldenhovenseweg-Loubergweg aan de orde. Daar zijn de meeste knelpunten gesignaleerd.

Voor het laatste project, het Logistiek Centrum Eerbeek worden nu milieu- en omgevingsonderzoeken uitgevoerd. In september/oktober zijn de resultaten daarvan beschikbaar. Ook hiervoor zullen in het najaar bijeenkomsten worden georganiseerd waar de die gepresenteerd gaan worden.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00