Afbeelding

Wegen rond Eerbeek op de schop

Algemeen

REGIO - Provincie Gelderland is vandaag gestart met groot onderhoud aan een aantal provinciale wegen in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Brummen en Zutphen. Die werkzaamheden lopen door tot in 2022. Ook Rijkswaterstaat en de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Rheden en Voorst hebben verschillende werkzaamheden in deze regio. Een aantal daarvan zijn vertraagd vanwege de stikstofmaatregelen. Deze worden nu ook opgepakt.

De provincie zegt er alles aan te doen om de hinder zo veel mogelijk te beperken en roept verkeersdeelnemers op zich aan de omleidingsroutes te houden. Dat is in het belang van de veiligheid en voorkomt overlast voor de omgeving. Het werk, de afsluitingen en omleidingsroutes worden nauwkeurig afgestemd met Rijkswaterstaat en de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Rheden en Voorst.

De eerste werkzaamheden vinden plaats aan de N786 Harderwijkerweg in Eerbeek. Het asfalteren is vandaag gestart. De provinciale weg N786 ligt tussen Apeldoorn en Dieren en loopt door of langs de kernen Laag Soeren, Eerbeek, Loenen en Dieren. Het onderhoud is gepland in 2021 en 2022.Vervolgens gaan de N344 Apeldoorn-Deventer, N788-A50 Beekbergen-A1, N789 Loenen-rotonde Zutphenseweg en A348 Arnhem-Dieren op de schop.

Door de werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, blijft de regio bereikbaar, zo is de verwachting. Uitstel van het werk is niet mogelijk. Bij een aantal provinciale wegen verkeert het asfalt in slechte staat , dit moet vervangen worden. Sneeuw en vorst van afgelopen winter hebben hierin een rol gespeeld. In dezelfde periode vindt ook onderhoud plaats aan gemeentelijke en rijkswegen.

In 2022 wordt ook de N348 van Dieren via Brummen naar Zutphen gerenoveerd. Daarbij zal ook worden getracht de overlast die in Leuvenheim wordt ervaren van de druk bereden weg te verminderen. Het gaat daarbij om onder meer hoge snelheid en geluidsoverlast, ontbreken van voetpaden en de oversteekbaarheid en op- en afrijden van de weg in de spits. Hoewel er niet voldoende ruimte is om de kom van Leuvenheim opnieuw in te richten, is de verwachting dat de overlast aanzienlijk verminderd kan worden.

Een actueel overzicht van alle werkzaamheden en omleidingsroutes is te vinden op de webpagina: www.gelderland.nl/bereikbaarheid-Apeldoorn-Zutphen-Arnhem

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00