Marit Törnqvist. Foto: Örjan Karlsson.
Marit Törnqvist. Foto: Örjan Karlsson.

Literair café online met thema Moedertaal

Algemeen

BRUMMEN - Op woensdag 3 maart 2021 om 20.00 u organiseert de werkgroep Taalmarkt bij wijze van literair café een online lezing van schrijver en illustrator Marit Törnqvist ‘Moedertaal & Vaderland’, met na de pauze het voorlezen van door deelnemers eerder vertaalde gedichten.

Na de lezing kunnen er vragen worden gesteld aan de spreekster. Ook is er een alternatief voor ons gebruikelijke open podium na de pauze. We willen u graag uitnodigen om een gedicht naar het Nederlands te vertalen en hebben daarvoor acht gedichten in verschillende talen uitgekozen. U kunt deze vinden op de website https://brummencultuur.nl/moedertaal. De deadline voor het insturen van een gedichtvertaling is 22 februari. Dit kan naar taalmarkt@brummencultuur.nl

Deze keer is er geen wedstrijdelement, wel komt een selectie van de door deelnemers vertaalde gedichten op onze website. Na afloop van de lezing op 3 maart zal Marit Törnqvist enkele gedichten voorlezen.

De titel van de lezing van Marit Törnqvist is Moedertaal & Vaderland. De Zweeds-Nederlandse Törnqvist is onder andere bekend om haar illustraties bij de boeken van Astrid Lindgren. Ze schrijft zelf ook kinderboeken. Törnqvist woont deels in Nederland en deels in Zweden, zodat Zweeds en Nederlands beide haar moedertaal zijn. Ze heeft ook een bloemlezing samengesteld met in het Arabisch vertaald werk van bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers en dichters. Dit was bedoeld als welkomstboek voor vluchtelingenkinderen om in hun moedertaal kennis te maken met Nederlandse kinderliteratuur. Ze is ook sterk betrokken bij het lot van jonge asielzoekers in Zweden.

U kunt zich uiterlijk 2 maart aanmelden bij taalmarkt@brummencultuur.nl als u de lezing online wilt bijwonen en voor meer informatie. Iedereen die zich aanmeldt voor de lezing ontvangt van tevoren een inlogcode en uitleg over de gang van zaken.

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35