Afbeelding

Zutphensestraat naar 30 kilometer

Algemeen

REGIO - De maximumsnelheid op Arnhemsestraat en de Zutphensestraat (tussen de Spoorstraat en de rotonde bij Verrij), gaat van 50 naar 30 kilometer per uur. Het Brummense college zal naar verwachting binnen zeer korte termijn het besluit daartoe nemen. Ook in Leuvenheim gaat de snelheid van de 50-kilometerwegen naar 30 kilometer per uur. Als de maatregel is uitgevoerd geldt het maximum zowel in het dorp Brummen en Leuvenheim overal. 

Dat zegt Jan Willem de Jonge, lid van het buurtcomité dat ijvert voor de snelheidsverlaging. Een ambtenaar van de gemeente Brummen stuurde hem recent een mail, waarin het voornemen wordt gemeld. Het is de verwachting dat het voorstel begin september op de tafel van het college ligt. Als het college het ambtelijke voorstel overneemt, wordt het nog als concept-verkeersbesluit gepubliceerd en kunnen mensen er nog op reageren. Pas daarna is er sprake zijn van een definitief besluit. In eerste instantie wordt de beperking overigens alleen door middel van bebording en communicatie kenbaar gemaakt. Fysieke maatregelen als drempels of versmalling van de weg zitten er om financiële reden nog even niet in.

De Jonge: “Zowel bij de entree van het dorp als bij alle zijwegen van de Zutphensestraat komen borden. De Zutphensestraat zal dan geen voorrangsweg meer zijn. Al komen er geen fysieke maatregelen, we kijken wel of eenvoudige en goedkope snelheid remmende maatregelen te nemen zijn. Bijvoorbeeld wegversmallingen creëren door het plaatsen van bloembakken. Ik weet dat een aantal aanwonenden van park Het Goor een stukje ongebruikte grond aan de rand van het park zouden willen aankopen. Die opbrengst zou daarvoor gebruikt kunnen worden.

Volgens De Jonge wordt er wel nog gekeken naar een lange termijnoplossing waarbij er veel meer ingrepen moeten plaatsvinden. Dit zal op z'n vroegst over een aantal jaren gebeuren wanneer er een nieuw mobiliteitsplan komt. Een grootscheepse aanpassing van de Zutphensestraat is kostbaar aangezien er een betonplaten constructie ligt onder het huidige asfalt.

Jan Willem de Jonge zegt ook in overleg te zijn met Veilig Verkeer Nederland de provincie over het toestaan van landbouwverkeer op de N348 tussen de rotonde van die provinciale weg met de Kwazenboschweg en de kern Leuvenheim. Veel van het zware landbouwverkeer dat van noord naar zuid en omgekeerd moet rijden maakt nu gebruik van de relatief smalle Zutphensestraat. De Jonge: “Waarom dat stuk van de rondweg niet naar 80 kilometer terugbrengen en landbouwverkeer toestaan. Daar is iedereen bij gebaat. Want de verkeersveiligheid is erbij gebaat en voor agrariërs is het een veel efficiëntere route.”

Uit de krant

Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 minuten geleden
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 8 minuten geleden
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 14 minuten geleden
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 14 minuten geleden
Foto ter illustratie.
Uitrit vier meter verplaatsen mag niet Algemeen 18 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw boek over de koningin van alle bloemen Algemeen 19 minuten geleden
Afbeelding
Meer goederentreinen over spoor Brummen? Ingezonden 24 minuten geleden
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 27 minuten geleden
Glas blazen is een vak apart.
Buurtbusvereniging naar Leerdam Algemeen 30 minuten geleden
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 48 minuten geleden
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Algemeen 57 minuten geleden
Opvouwbare fietsenstalling ideaal voor evenementen. Foto: TokBrummen.
TokBrummen gaat internationaal. Algemeen 1 uur geleden
Vitesse trainer Leo van de Kraats leert kinderen op speelse wijze voerballen.
Leo van de Kraats geeft gasttraining bij Sportclub Brummen Algemeen 1 uur geleden
Ereveld Loenen. Foto: Rutger Jongejan
Dodenherdenking in en om Brummen Algemeen 2 uur geleden