Erelid John Verleg
Erelid John Verleg

Erepenning van Badminton Nederland voor John Verleg

Algemeen

BRUMMEN - Afgelopen dinsdag is John Verleg, erelid van BC 't Pluumpje, in het zonnetje gezet tijdens één van onze zomerse sportavonden. Rob Salawanbessie kwam, namens Badminton Nederland, als verrassing op bezoek en mocht John, na een mooie speech, mededelen dat de bronzen erepenning van Badminton Nederland aan hem wordt toegekend. De bronzen erepenning van Badminton Nederland is de hoogste onderscheiding voor leden op clubniveau en wordt toegekend als een lid gedurende zijn/haar loopbaan binnen een club een goede prestatie van bijzondere betekenis heeft laten zien.

John is onlosmakelijk verbonden met BC 't Pluumpje en zet zich al sinds mensenheugenis met veel plezier, enthousiasme en liefde in voor onze badmintonclub. John was voorheen al actief in het bestuur van badmintonclub Amstelstad. En heeft in de jaren die volgden bijna alle mogelijke functies wel bekleed: voorzitter, lid van de technische commissie, competitieleider van de jeugd, PR-functionaris en jeugdcoördinator. Vooral het begeleiden van de jeugd was (en is nog steeds) zijn passie. Hij zag veel van de huidige competitiespelers opgroeien van beginnend jeugdlid tot enthousiaste competitiespelers in onze seniorenteams. Schoolsportdagen, Eerbeek Sportief, badmintonlessen op scholen: John was er altijd bij. Er is zelfs een toernooi bij BC 't Pluumpje naar hem vernoemd: het John Verleg toernooi.

Zelfs nu hij 82 jaar oud is, is hij nog steeds actief en vooral zeer betrokken bij onze badmintonclub. Hij komt nog steeds vrijwel iedere dinsdagavond met veel plezier naar de sporthal en tegenwoordig ook naar het sportveld om zelf te badmintonnen, maar vooral om onze nieuwe recreanten en jeugdleden het badmintonnen aan te leren. Dit is iets waar hij ontzettend enthousiast van wordt! Ook is hij tijdens vrijwel alle thuiswedstrijden van onze competitieteams nog altijd onmisbaar als trouwe supporter.

Het bestuur van BC 't Pluumpje en Badminton Nederland zijn van mening dat het bovenstaande absoluut een bronzen erepenning van Badminton Nederland verdient.

Het feest ter ere van het 45-jarig jubileum van de club was het moment geweest om de penning te overhandigen. De bijzondere omstandigheden van nu zorgden er voor dat de festiviteiten zijn uitgesteld tot volgend jaar. 

Deze huldiging zorgde, ondanks de bijzondere afgelopen maanden, toch nog voor een feestelijke afsluiting van het badmintonseizoen 2019-2020. De vlaggenlijnen, ballonnen, hapjes en drankjes maakten het geheel helemaal af.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 19 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00