Afbeelding

Corona virus: gemeente neemt bescheiden maatregelen

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - De uitbraak van het coronavirus en de verspreiding ervan ook in Nederland leiden bij de gemeente Brummen tot het nemen van bescheiden maatregelen.

Gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk zegt daarover: “Als gemeente Brummen brengen wij actief de (Rijks)boodschap wat betreft het virus en de aanbevelingen hoe er mee om te gaan via onze geijkte kanalen over. Onder meer via onze website en sociale media. Allereerst is het goed om te realiseren dat de bestrijding van het virus landelijk is geregeld. De regie ligt bij de rijksoverheid en er is sprake van advies en inzet van deskundigen vanuit het RIVM en GGD. Bestrijding, maar ook het nemen van eventuele maatregelen en aansturing van de communicatie gaan dus via de Minister en bereiken ons vervolgens via de gezondheidsdienst GGD en de veiligheidsregio VNOG.”

Intern neemt de gemeente Brummen wel enige maatregelen zegt Van Dijk: “Als werkgever van ruim 150 medewerkers en als dienstverlener aan onze inwoners, nemen wij vanzelfsprekend de maatregelen die landelijk afgekondigd of geadviseerd worden. Zo hebben we onze medewerkers actief voorgelicht over de gebruikelijke hygiëne-maatregelen. Ook faciliteren we dit, met name als het gaat om medewerkers met direct klantcontacten en die buiten het gemeentehuis werken. Qua faciliteren moet je denken aan beschikbaar stellen van handdispensers zeep in elke ontmoetingsruimte in het gemeentehuis en speciale ontsmettingscrème voor de medewerkers voor wie regelmatig handen wassen wat lastiger is. Dan gaat het bijvoorbeeld om klantmanagers, handhavers en buitendienstmedewerkers.”

Er is volgens de woordvoerder op dit moment geen reden om activiteiten in bijvoorbeeld sportaccommodaties of vergaderingen en andere bijeenkomsten te annuleren. “Gelet op de landelijke lijn die wij volgen, is er op dit moment geen reden om als gemeente specifieke maatregelen te treffen als het gaat om accommodaties elders in de gemeente. Instanties als scholen, kinderverblijven en sportverenigingen worden daarbij rechtstreeks benaderd door de gezondheidsdienst GGD met informatie en aanbevelingen.”

GGD IJsselland stelt op haar site dat het voor scholen, kinderdagverblijven en dergelijke niet nodig is om, andere of extra dan de normale hygiëne maatregelen te nemen. Kinderen kunnen ook gewoon naar school en kinderopvang. Dat geldt ook voor kinderen die recent in een risicogebied zijn geweest, maar geen klachten hebben.

Uit de krant

Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 17 uur geleden
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00