Overhandiging cheque €3300 door DJ's RTV Veluwezoom.
Overhandiging cheque €3300 door DJ's RTV Veluwezoom.

Activiteiten Serious Request Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Drie dagen lang zaten drie DJ's van RTV Veluwezoom opgesloten in het glazen huis op het Marktplein in Brummen. Ingesloten door burgemeester Alex van Hedel en afgelopen zaterdagavond weer bevrijd door de twee DJ's van 3FM die door Brummen kwamen op hun Lifeline naar Groningen. Deze avond werd ook het totaalbedrag bekendgemaakt van de activiteiten die werden georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel van Serious Request, Stop de mensenhandel.

Niet alleen de opgesloten DJ's, Thom Peters en zijn vader Harry en Steve van Hooijdonk, hadden acties bedacht om geld op te halen. Ook was er een heuse Santa Run georganiseerd, kinderen liepen 1 kilometer, de volwassenen 5 kilometer en iedereen kon zich laten sponsoren. Het inschrijfgeld en sponsorgeld dat zo werd opgehaald, werd symbolisch met een cheque overhandigd aan de 3 DJ's. Het was een totaalbedrag van €1305. Op de 5 kilometer kwam Ibrahim Abdi Ali na 14:32 minuten als eerste over de finish bij de heren en Judy van den Berg na 18:28 minuten bij de dames. Ibrahim scoorde veel bijval door zijn snelle tijd, hij liep als een speer over de straten van het winkelgebied.

Van Goes naar Groningen: Lifeline

Om geld op te halen voor Serious Request lopen verschillende 3FM DJ's een route van Goes naar Groningen. Langs de route maken zij radio uitzendingen en soms lopen mensen ook met hen mee. In veel dorpen en steden zijn acties georganiseerd die geld opbrengen voor hun goede doel, in 2019 is dat het tegengaan van Mensenhandel. Zo ook in Brummen, waar zich zaterdagavond een behoorlijke menigte had verzameld om hen binnen te halen. Na het bevrijden van de DJ's uit het glazen huis op het Marktplein, werd er in de Muziektent het eindbedrag opgeschreven wat in Brummen is opgehaald. Harry Peters schreef, om de spanning er in te houden, van achter naar voren de cijfers op. In totaal is er €3300 opgehaald en de cheque werd overhandigd aan de beide DJ's van Serious Request, Mark van der Molen en Jorien Renkem.

Zij liepen later, met een hele aanhang achter zich aan, door naar de Algemene Begraafplaats in Brummen. Een groep Ghosthunters bood hier hun item voor de veiling voor Serious Request en hadden met rode lichten en rookeffecten een sfeer gecreeërd. Zij claimen met apparatuur te kunnen meten of er geesten/entiteiten aanwezig zijn die contact willen maken met hen. Er kwam geen contact, dit tot opluchting van Mark van der Molen, die zich hier niet echt op zijn gemak voelde. Mocht u dit wel interessant vinden, biedt dan op dit item in de veiling. Opbrengst gaat uiteraard naar het goede doel. Na de demonstratie vervolgden zij hun weg over het oude gedeelte van de begraafplaats en liepen daarna door naar Zutphen waar weer een volgende stop was.

In Brummen bleef het nog gezellig met een optreden van de band Hik uit Hummelo.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 3 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen gisteren
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00