Afbeelding

Grootste schoolband van Nederland

Algemeen

BRUMMEN - In juni 2019 ondertekenden schoolbesturen en welzijnsorganisaties in Brummen een convenant met als uitgangspunt meer cultuuronderwijs. Hiermee bekrachtigde de Oecumenische Basisschool hun visie op onderwijs. De school streeft naar betekenisvol onderwijs met aandacht voor cultuur en creativiteit.

Groep 8 van de Oecumenische Basisschool uit Brummen, deed vorig jaar mee aan de voorrondes van een project van meer muziek in de klas " Lang leve de muziekshow", een soort van verkiezing van de muzikaalste school van Nederland. Als winnaars mochten zij de provincie Gelderland vertegenwoordigen in de grootste schoolband van Nederland tijdens het kerstgala 2019. Koningin Maxima, erevoorzitter en voorstander van meer muziek in de klas, was daarbij aanwezig. (Uitgezonden 22 december 2019, 21.30 uur op NPO 1). Een fantastische ervaring voor de kinderen.

Start pilot Muziekbrigadier in Zutphen en Brummen

In januari gaat een pilot van start met de titel 'Muziekbrigadier'. De muziekbrigadier zal in de school extra muziek toevoegen. Na een periode van oriëntatielessen in verschillende klassen gaat de Muziekbrigadier werken richting een voorstelling. Waarbij samenwerking tussen basisonderwijs en de culturele omgeving op aansprekende wijze tot uiting komt. Iedereen merkt, hoort, ziet, dat er werkelijk Meer Muziek in de Klas plaats vindt!

Dankzij de inzet van de Muziekbrigadier op de school worden ook culturele partners, muziekdocenten, muziekverenigingen betrokken. Hierdoor wordt de culturele en maatschappelijke verbinding gemaakt met de omgeving van de scholen. Concreet betekent dit dat de kinderen van groep 5 en groep 7 van de Oecumenische Basisschool een half jaar twee uur in de week meedoen aan deze pilot muziekbrigadier.

Muziek is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het zorgt voor een beter lees- en rekenvermogen, verbetert concentratievermogen, vergroot de woordenschat, beter omgaan met emoties, vergroot het taalbegrip, stimuleert de onderlinge samenwerking, verbetert de coördinatie tussen linker- en rechterhand en stimuleert de creativiteit. Gezien de toegevoegde waarde van muziek aan de ontwikkeling van kinderen sluit deze pilot heel mooi aan bij het onderwijs op de Oecumenische Basisschool.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 21 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00