Wethouder Ingrid Timmer
Wethouder Ingrid Timmer

Ingrid Timmer: "Verbinden en openstaan"

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - "Lokale politiek is betekenisvol, waardevol. Beslissingen raken inwoners direct in hun eigen leven en leefomgeving. Daarom ben ik in Zutphen raadswerk gaan doen. Dat ik nu in Brummen aan de slag kan als wethouder, vind ik om diezelfde reden geweldig." Zegt Ingrid Timmer (D66), die gisteravond samen met Eef van Ooijen (PvdA), Ine van Burgsteden (CDA) en Pouwel Inberg (GroenLinks) is benoemd tot wethouder.

Ingrid Timmer was fractievoorzitter voor D66 sinds mei 2015, raadslid sinds 2014. Ze werkte tot vorige week als opleidingsmanager bij het Graafschap College in Doetinchem en was ook onder meer lid van de raad van toezicht van de scholenkoepel Archipel. Drie functies die ze nu achter zich moet laten. Maar Timmer heeft daar geen moeite mee. "Ik was in voor een functie als wethouder en dat was in Brummen bij de D66 fractie ook bekend. Toen ik door hen benaderd werd drie weken geleden was ik evengoed verrast, maar vooral heel blij. Ik wil graag werken aan de toekomst van Brummen. Er ligt genoeg."

De termijn is relatief kort: 2,5 jaar. Zou het opnieuw verkeerd gaan, of na de verkiezingen eindigt de deelname van D66 aan het college, Timmer maakt zich daar geen zorgen over. Zelfverzekerd zegt ze: "Ik heb mijn werk altijd goed gedaan. Als het zou stoppen, vind ik wel weer iets anders".

Timmer weet van de problemen in het Brummense gemeentebestuur 'van buiten af'. "Er is veel gebeurd. Ik snap natuurlijk dat met het aantreden van een nieuw college niet meteen alle problemen zijn opgelost. Het is wel fijn dat er drie nieuwe wethouders benoemd zijn. We beginnen dan toch met een schone lei. Ik zie mezelf als een persoon die kan verbinden. Ik ga dan ook graag met als fracties in gesprek, wellicht bij ze op bezoek bij fractievergaderingen. En luisteren waar hun speerpunten zitten, wat ze van belang vinden. Ik geloof in kansen en vertrouw erop dat we de komende 2,5 jaar op een goede manier afmaken."

Timmer woont met haar man Jasper en vier kinderen van 22, 18, 13 en 11 jaar in Zutphen. Een vijfde kindje, als derde geboren, overleed toen het zes weken oud was. Een druk gezin, al woont de oudste op kamers. "Ik werkte bij het Graafschap College voltijds. Het wethouderschap is ook een tijdrovende baan. Maar we zijn dat gewend. We regelen het thuis wel. We zijn geen gezin waar VT-wonen foto's moet komen maken, maar wel erg flexibel."

Vooralsnog zijn er geen plannen om naar Brummen te verhuizen. Zowel voor Timmer als voor Ine van Burgsteden die in Arnhem woont zal een ontheffing voor de verhuizing naar Brummen worden aangevraagd. Is niet nadelig om als wethouder buiten Brummen te wonen? "Nee", zegt ze. Als je betrokken bent, openstaat voor mensen en benaderbaar bent, maakt dat niet uit. Ik woon overigens achter het Zutphense ziekenhuis. Had ons huis twee kilometer meer westelijk gestaan, dan woonden we in Brummen."

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00