Afbeelding

Zutphensestraat: Graag 30 in plaats van 50!

Algemeen

BRUMMEN – Aanwonenden van de Zutphensestraat in Brummen tussen de afslag Spoorstraat en de rotonde bij Verrij zijn het zat. Als enige straat in de kern van het dorp Brummen is de maximale snelheid nog steeds 50 km/u. Ze roepen met een petitie de gemeente op paal en perk hieraan te stellen.

Gevaarlijk, lawaaiig, slecht voor het milieu en het levert ook nog een 'woud aan verkeersborden' op om op al deze gevaren te wijzen. De aanwonenden hebben het er helemaal mee gehad dat hun stukje Brummen nog de oude 'binnenkomse' snelheid kent.
Initiatiefnemer Jan Willem de Jonge die woont in het oude Polderhuis schrijft: "Vele wijkbewoners, middelbare scholieren, hulpdiensten, openbaar vervoer en landbouwverkeer moeten allen, soms gelijktijdig, gebruik maken van deze weg." Bij de herinrichting van de kern Brummen is de Zutphensestraat 'vergeten' zo denkt men. De Jonge meldt over het probleem: "Ons deel van de Zutphensestraat ziet er uit als een startbaan. Het is een kaarsrechte weg, die ' uitnodigt' het gaspedaal diep in te drukken. De herinrichting van zo' n 15 jaar geleden, heeft vreemdsoortige zaken voortgebracht als te smalle parkeerplaatsen waardoor geparkeerde auto's of met 2 wielen op het trottoir staan of half op de fietsstrook." Om hier een einde aan te maken is de wens dat er snelheidsremmende maatregelen komen. Hoge(re) verkeersdrempels, wegversmallingen, vluchtheuvels of een wegverlegging zodat er een zigzagstructuur ontstaat. Ook een rondweg tussen de industrieterreinen Hazenberg en Rhienderen Noord om het doorgaande vrachtverkeer helemaal uit de kern te bannen wordt als wens geuit.
In Eerbeek heeft de Loenenseweg een vergelijkbare situatie, vanaf Bernstein westwaarts mag daar de snelheid naar 50. In het centrumplan Eerbeek wordt veel aandacht aan het verkeer gegeven.

De gemeente Brummen geeft aan dat ze de petitie nog niet kent en het voorbarig te vinden nu al te reageren op de vermeldde signalen. Zegsman Van Dijk hierover: "We stellen het op prijs als inwoners signalen doorgeven aan de gemeente over hun leefomgeving. Het is ook gepast om specifiek op die signalen te reageren en betrokkenen hierin direct te betrekken. Dit vooruitlopend hierop de doen is niet wenselijk." De bewoners van de Zutphensestraat zullen de gemeente tijdens het forum van 11 april de petitie overhandigen. De Jonge vestigt hoop op de gemeenteraad en stelt: "Zodat het in de plannen voor 2020 ( voorjaarsnota) wordt meegenomen en het zo snel mogelijk tot uitvoer komt."

Uit de krant

Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 17 uur geleden
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00