Afbeelding
Foto: Gerrit van de Pol

Cheques Halloween voor goede doelen

Algemeen

EERBEEK- afgelopen maandag reikte Alex van Hedel namens en samen met de organisatie Halloween Eerbeek cheques t.w.v. in totaal 17.500 euro uit aan 10 lokale goede doelen.  Deze bijdragen worden gefinancierd uit de opbrengsten van Halloween Eerbeek 2018.

Voorzitter Johan van Zadelhoff blikte terug op de vier weken in oktober 2018, waarin het anders zo rustige dorp Eerbeek transformeerde in Ghost Town Eerbeek. De Parade,  de Scary Skelter Rally,  geopend door wereldkampioen kartrijden Robert de Haan, kende een te gekke demonstratie grasmaaiercross en gaf tientallen kinderen skelterplezier op het parcours van deze maffe rally. De Halloween Run werd op formidabele wijze geopend door schaatser Stefan Groothuis. De Ride kende meer dan 3000 deelnemers, de locaties waren grootser dan ooit en haalden zelfs de landelijke pers en de afsluitende Party was een super gezellig succes. Van Zadelhoff dankte de vrijwilligers, ook diegenen die niet aanwezig waren en dat leverde een staande ovatie op voor hun tomeloze en belangeloze inzet.

Burgemeester van Hedel, tijdens deze Halloween weken ook burgemeester van Ghost Town Eerbeek, dankte in zijn speech alle vrijwilligers voor hun inzet bij dit geweldig evenement waarmee Eerbeek wederom op de kaart is gezet.

De organisatie door vrijwilligers en de hoge opkomst bij de verschillende onderdelen stelde Halloween Eerbeek weer in de gelegenheid om een aantal lokale projecten te steunen die concreet en tastbaar bijdragen aan het maatschappelijk leven in Eerbeek en omgeving, aldus penningmeester Erwin Nijenhuis. Hij reikte samen met burgemeester Van Hedel de symbolische cheques uit aan de volgende goede doelen en projecten: Scouting Tapawingo Eerbeek – realiseren kampvuurkuil;Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid – aanschaf saltogordels;Vereniging Ouderen Belang Eerbeek -  realiseren seniorenactiviteit;Carnavalsvereniging De Dwarsliggers Eerbeek – aanschaf schoenen Dansgarde;Muziekvereniging Eendracht – aanschaf instrumenten;Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie -  aanschaf energiefiets;Pluryn – aanschaf mountainbikes;Kinderboerderij Kiboe Eerbeek – renovatie dierenverblijven;Rotary Eerbeek – Zutphen – bijdrage vakantiegeluk;Natuurmonumenten – realiseren bankje Voorstonden.

De goede doelen zijn geselecteerd op basis van de voorwaarden die Halloween Eerbeek hanteert om in aanmerking te komen voor een bijdrage.  Het moet gaan om een concreet en tastbaar project met een maatschappelijk en lokaal karakter, zonder commercieel belang. Bovendien draagt de organisatie zelf ook minimaal 50% bij aan de kosten van het project en heeft ze meegewerkt aan de organisatie van Halloween Eerbeek 2018. De volgende editie van Halloween Eerbeek is in oktober 2020.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 17 mei, 09:00
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 17 mei, 09:00
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 17 mei, 09:00
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 17 mei, 09:00
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 17 mei, 09:00
Reinand en Sandra Nikkels begonnen een buurtkastje. Foto: Rutger Jongejan.
Buurtkastje als ondersteuning voor minima Algemeen 17 mei, 09:00
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 17 mei, 09:00
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 17 mei, 09:00
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 17 mei, 09:00
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 17 mei, 09:00
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 17 mei, 09:00
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 17 mei, 09:00
De heerlijke taartenkraam was goed gevuld.
Zonnige Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 17 mei, 09:00