Afbeelding

Gezellige High Tea bij Mollenhof

Algemeen

Oeken – In 2015 opende De Mollenhof in Oeken zijn deuren. In deze locatie komen mensen uit Brummen en omgeving voor hun dagbesteding of gewoon een gezellig praatje. Om samen het jaar goed af te sluiten, organiseerden zij op donderdag 20 december een High Tea. – Deze dag zaten er vooral dames en ze vertelden honderduit over de gezelligheid bij De Mollenhof. "Niks moet, maar alles mag. En ik wordt hier leuk moe," vertelde mevrouw Bannink. Zij is door een hersenbloeding halfzijdig verlamd en bloeit hier weer helemaal op. "Wel opschrijven dat het leuk is hier!" drukte ze uw verslaggeefster nog extra op het hart. Ze kunnen spelletjes doen, knutselen, of het eigen breiwerkje afmaken. De heren gaan het liefst even een stukje wandelen om vervolgens weer met een frisse neus binnen te komen. Hier voelt men zich thuis in de grote huiskamer. Samen de wortels uit de moestuin halen en die vervolgens voor het eten bereiden. Annie de Waaijer komt nog niet zo lang hier, maar is een ware ambassadeur voor De Mollenhof. "Het is hier heerlijk rustig. En je ontspant je er gewoon. Lekker samen aan de koffie en dan even kletsen of we nemen een heerlijk kommetje soep bijvoorbeeld. Echt genieten." Vroegere bewoonster van de omgebouwde boerderij, Marietje van Dusschoten, komt ook regelmatig op bezoek en zij neemt iedereen lekker mee naar buiten en vertelt van alles over de omgeving. "Juist door deze manier van opvang kan men langer thuis blijven wonen en het is heerlijk dat wij hierin een belangrijke bijdrage hebben mogen leveren en we willen dit blijven bieden," aldus Wendie Derksen van Stichting De Mollenhof. Mensen met een zorgbehoefte, mantelzorgers of mensen die (tijdelijk) vastlopen komen naar deze ontmoetings- en rustplek in de natuur. Als er iemand door ziekte een tijdje niet kan komen, wordt die ook echt gemist en is men benieuwd hoe het met de persoon gaat. Het is een hechte en zorgzame groep. En dat willen ze graag ook aan andere laten zien en horen. "Het is hier prachtig en straks kunnen we weer lekker buiten zitten en straks in de vernieuwde kas heerlijk genieten van het uitzicht!"

De High Tea werd verzorgd door Koffie & Tijd uit Brummen, voor het eerst op locatie overigens. Iedereen heeft er van genoten. "Zo mooi hoe oud en jong van betekenis voor elkaar kunnen zijn en lokale initiatieven elkaar verbinden en versterken," aldus Derksen.

Wilt u weten of deze opvang ook iets voor u is, of wilt u juist een handje helpen als vrijwilliger? U vindt hen aan de Kleine Vosstraat 7 te Oeken.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 12 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00